Podcast: Bíró Lajos gasztronómiai világutazása

Te is szereted utazás közben felfedezni a világ ízeit? Akkor hallgasd meg a műsort a világjáró séffel!

Sárosi Zoltán/Hamu és Gyémánt

A híres séf és étteremtulajdonos, valamint a Magyar Bocuse d’Or Akadémia egykori elnöke mindig nyitott, progresszív és kísérletező, éppen ezért sok utazási és gasztronómiai kaland van már a háta mögött – Bíró Lajos többek közt ezekről is beszélgetett Molnár Péterrel, a RoadMovie Podcast műsorvezetőjével.

Mennyire összeegyeztethető a séfszakma, a sok éjszakázás, a sok utazás és a családi élet? Stresszesebb ez a hivatás, mint a többi? Ki tudna erről őszintébben beszélni, mint Bíró Lajos, aki 50 éve van a szakmában, és akit a RoadMovie legújabb adásában kérdeztünk erről? A beszélgetés során az is elhangzik, milyen érzelmek kötik Lajost ütött-kopott családi emléktárgyakhoz (kifejezetten egy egyszerű bicskához), amit mindenhova magával visz, akár még a világ végére is.

A világhírű séf arról is beszélt, őt és a vállalkozásait hogyan érintette a világjárvány – az ikonikus Bock Bisztró ugyan megszűnt, de új, piaci büfét nyitott Budán –, és hogy milyen élmény lehet egy elismert séfnek a fine dining étterem után piaci vásárlókat jóllakatni.

Ha kíváncsi vagy arra, mit gondolnak a világon a magyar gasztronómiáról; honnan jön Lajos keleti konyha iránti vonzalma; hol együnk külföldön, hogy elkerüljük az ételmérgezést; melyek a legfurcsább ételek, amiket valaha kóstolt (elsorol legalább tíz fogást, amit a magyarok 99%-a nem enne meg...); illetve hol eszik szívesen, ha Ázsiában barangol, akkor hallgasd meg a Bíró Lajossal készült interjút a RoadMovie Podcast csatornáján!

AMI MÉG ÉRDEKELHET