Spanyolország rejtett gyöngyszemei, amiket alig ismernek a turisták

Még Spanyolországnak is vannak kevésbé ismert részei.

spanyolország
Spanyolország a világ egyik legnépszerűbb turistacélpontja, így azt hihetnénk, nehéz újat mondani róla. Egy ott élő holland idegenvezető úgy ismeri az országot, mint a tenyerét, és most azt is elárulta, mik a leginkább alulértékelt spanyol gyöngyszemek.


Spanyolország egy felmérés szerint a világ harmadik lelátogatottabb országa, évente több mint harmincmillió turista keresi fel. A nagy többség persze Barcelonába, Madridba, a Costa del Solra, esetleg a Kanári- vagy a Baleár-szigetekre utazik, amiket persze nekünk sem érdemes kihagyni.

Azonban egy országot úgy lehet csak igazán megismerni, ha néha kimerészkedünk a turistamágnesek vonzáskörzetéből.

Timon van Basten remekül ismeri az ibériai országot. A holland idegenvezető több mint negyven országban járt már, Spanyolország azonban annyira lenyűgözte, hogy immár öt éve ott telepedett le. Az Euronewsnak most elárulta, hogy mik azok a spanyolországi gyöngyszemek, amelyek eddig valamiért radar alatt maradtak.

Ez is érdekelhet: Az El Camino útvonalán fekvő spanyol város, ami tökéletes egy tavaszi hétvégére

Pueblos Blancos, Andalúzia

Fotó: Unsplash/Roberto Arias

A Pueblos Blancos egy gyűjtőfogalom, Andalúzia tartomány azon városait nevezik így, melyekben szinte kizárólag fehérre vakolt házakat láthatunk. Ez több tucat településről elmondható a környéken, csak rajtunk múlik, milyen sorrendben látogatjuk meg őket.

Spanyolország ezen szegletébe már kevesebb turista vetődik el, így zavartalanul élvezhetjük a helyi konyha finomságait is.

Las Médulas, León

Photo by Vlad D on Unsplasha scenic view of a mountain range with a blue sky

León tartomány Spanyolország északnyugati csücskében található és ugyancsak alulértékelt desztinációnak számít. Pedig egy igazi különlegességet is rejt:

Las Médulas egykor a Római Birodalom legfontosabb aranybányájának számított.

A sziklák szokatlan formája is emberi tevékenység eredménye – úgy érezhetjük magunkat, mintha csak egy fantasyfilmbe csöppentünk volna. A környék ráadásul a borászatairól is ismert.

Leónról bővebben: Az El Camino útvonalán fekvő spanyol város, ami tökéletes egy tavaszi hétvégére

Garrotxa, Katalónia

Fotó: Unsplash/Manuel Torres Garcia

Castellfollit de la Roca, Spanyolország

Garrotxa megye kakukktojás a listán. Noha sokan nem ismerik, Barcelona közelsége miatt mégis nagy számban elvetődnek ide turisták. Különösen két dologról ismert a környék: kecskesajtjáról és a Zona Volcànica de la Garrotxa Nemzeti Parkról, ahol inaktív vulkánokban és kiszáradt lávafolyamokban gyönyörködhetünk. A nemzeti park területén középkori városok is találhatóak, Santa Pau és Castellfollit de la Roca számít a leghíresebbnek.

El Hierro, Kanári-szigetek

Fotó: Unsplash/Frank Chomiuk

Noha a Kanári-szigetek nem mondható éppen alulértékelt úti célnak, a szigetcsoport legkisebb tagja, El Hierro annál inkább. A 278 négyzetkilométeres sziget területén több mint ötszáz vulkáni kúp található. Hihetetlenül gazdag az itteni élővilág: ha szerencsénk van, még hierrói óriásgyíkot is láthatunk, mely több mint félméteresre is megnő.

Ezt olvastad már? Jókora nyaralási támogatást ad a nyugdíjasoknak Spanyolország

Sierra de Francia, Kasztília

Fotó: Unsplash/Mayte Garcia Llorente

Salamanca, Spanyolország

A Sierra de Francia hegyvonulat a portugál határ közelében, Salamanca városától csupán egy kőhajításnyira van.

Az eldugott hegyvidéki településekre már tényleg kevés turista vetődik el, így igazán autentikus élményben lehet részünk, ha idelátogatunk.

A Peña de Francia 1727 méteres hegycsúcsán található a világ egyik legmagasabban fekvő Mária-kegyhelye, de ha profánabb örömökre vágyunk, kóstoljuk meg a környék híres pásztorraguját, a migast.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazin néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!


AMI MÉG ÉRDEKELHET