Így készítsd el otthon a spanyolok klasszikus levesét, az escudellát

Nem kell hozzá semmilyen különleges alapanyag.

escudella

Spanyolország gasztronómiája a világ egyik legkedveltebb konyhája, a receptek között pedig van egy különleges, tartalmas leves, az escudella. A húsleveshes hasonlító levest szerencsére otthon is könnyedén el tudjuk készíteni, és túl sok hozzávaló sem szükséges hozzá.


A Katalónia és Valencia térségeiből származó escudella i carn d’olla néven ismert leves legfőképpen Spanyolország keleti partvidékeinél ismert. Egy középkori történetíró feljegyzése szerint a katalánok annak idején napi szinten fogyasztották a húsos levest, mely manapság is a helyi konyha egyik jellegzetes fogásának számít – írja a hamuesgyemant.hu.

Mutatjuk, hogyan tudod otthon is elkészíteni!

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 80 g paprikás kolbász
  • 2 teáskanál sűrített paradicsom
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2 db sárgarépa
  • 200 ml passata
  • 2 db kisebb krumpli
  • 2-2,5 liter víz
  • 500 g darált marhahús
  • 2 marék fodros kel
  • 1 csokor petrezselyem
  • 100 g kagylótészta
  • só, bors
  • fehérborecet (ízlés szerint)

Elkészítés:

  • Négy gerezd fokhagymát apróra vágunk, majd olívaolajon megpárolunk. Hozzáadjuk az apró darabokra vágott kolbászt. Ha elkezdte a zsírját ereszteni, hozzáöntjük a sűrített paradicsomot, majd kicsit lepirítjuk. Ezután hozzáadjuk a felaprózott répát is.

Ez is érdekelhet: 10 leves, 10 ország: levesötletek, ha a konyhából járnád be a világot

  • Levesszük az edényt a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát. Hozzáöntjük a passatát, majd újra felhelyezzük az edényt a tűzre.
  • Kis idő múlva hozzáadjuk a felkockázott krumplit, majd az egészet felöntjük vízzel. Addig főzzük, amíg a zöldségek puhulni nem kezdenek, eközben sózzuk, borsozzuk.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET