Horribilis összegeket költhetünk el ételre és italra a repülőtereken

Elképesztő összegeket fizethetünk ki egy-egy termékért — akár még közvetlen felszállás előtt.

kávézó utas egy repülőtéren

Az utóbbi időszakban az élelmiszerárak abszurd módon megugrottak — ez pedig a repülőtereket sem kerülte el. Ennek következtében több közösségi médiaplatformon is beszédtémává váltak azok az extrém esetek, amikor egy repülőtéri várakozása során vett étel vagy ital váratlanul drága kiadást jelentett.

Nemrég Redditen jelent meg egy utazással kapcsolatos poszt, amelyben a kérdező arra volt kíváncsi, mekkora volt a legnagyobb összeg, amit valaha is költött egy-egy utas ételre vagy italra egy repülőtéren. Az eredményeket enyhén szólva is megdöbbentő még látni is.

„Azon kaptam magam, hogy 26 dollárt [közel 10 ezer forintot — szerk.] költöttem egy alap Burger King Whopper Junior menüre plusz egy csirkés szendvicsre. Ez volt az egyik legolcsóbb választás. Csak nevetnem kellett az abszurditáson. Bármilyen drága repülőtéri kajás sztorit megosztanál a szórakozás kedvéért, ne habozz"

— írta a posztoló.

Jótanács még a felszállás előtt: 5 étel + 2 ital, amit soha ne vegyél a reptéren

Fotó: Shutterstock

Dublini repülőtér

A bejegyzésre pedig rengeteg meghökkentőbbnél meghökkentőbb válasz érkezett.

Egyikőjük például kilenc dollárért (3300 forintért) vásárolt egy üveg vizet Genfben. Egy másik utas pedig 27 eurót (közel 11 ezer forintot) adott ki egy sörért és egy csirkés szendvicsért az oslói repülőtéren tavaly.

„Múlt héten közel 20 dollárt (7500 forintot) költöttem egy normál méretű zacskó Haribo gumicukorra"

— írta le élményét egy másik hozzászóló.

A Thrillist által észrevett poszt alatt egy másik utas bevallotta, hogy 30 dollárért (11 ezer forintért) kortyolgatott el egy pohár bort a New York-i John F. Kennedy nemzetközi repülőtéren. Egy újabb kommentelő pedig két előételért és két pohár borért fizetett 110 dollárt (közel 40 ezer forintot).

Amit érdemes elkerülni! Ezeken a repülőtereken idegeskednek a legtöbbet az utasok

Ugyan dühítő lehet ennyi pénzt fizetni, több mindennel magyarázható az, hogy a repülőtéri ételek ennyibe kerülnek, legfőképp az üzlethelyiségek magas bérleti díja az egyik ok.

Ettől függetlenül érthető, miért frusztrálja sok utast, hogy sokszoros áron juthat hozzá enni- vagy innivalóhoz várakozás közben — még ha az a világ legszebb repülőtere is

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET