Elmennél egy rekord hosszú, 3200 km-es folyami hajóútra?

Most megteheted a Gangeszen, és majdnem két hónapig tart az út!

Fot: Shutterstock

Az Indián és Bangladesen áthaladó, 51 napos, 3200 kilométeres folyami hajóút számos világörökségi helyszínt érint két országban.

Az India északi részén fekvő Váránasziból útjára indult az MV Ganga Vilas luxushajó, és ezzel történelmet írt, hiszen az Antara hajózási vállalathoz tartozó vízi jármű 51 napos útja a leghosszabb lesz a folyami hajós körutak történetében.

India öt államán és Bangladesen keresztül, 3200 kilométeren át tart az MV Ganga Vilas útja.

Az Antara hajója 36 utassal és 40 fős személyzettel indult el Váránasziból, hogy a Gangesz, a Meghna és a Brahmaputra folyamokon haladva 51 nap után megérkezzen az India észak-keleti csücskében fekvő Dibrugarhba. Ezzel ez az eddigi leghosszabb folyami hajós túra a világon (az óceánjárók rekordjától természetesen messze elmarad, azt 245 nappal tartja egy 2019-es utazás).

Best of India

Best of India, hangzik az körutazás szlogenje, lássuk, mi fér bele egy ilyen extrém hosszú folyami körútba! Útközben a főleg európai utasok az 50 megálló során számos nemzeti parkot, nagyvárost (például Kalkuttát és Banglades fővárosát, Dakkát) és az UNESCO Világörökséghez tartozó látnivalót csodálhatnak meg. A háromszintes, 62 méter hosszú vízi járművön 18 kétszemélyes luxuslakosztályt alakítottak ki, így az utasoknak a hajón is első osztályú élményekben lesz részük.

51 nap alatt a világ egyik leghosszabb folyóján

Illusztráció: Facebook

A hajó útvonala megállókkal

A rekordtúrát eredetileg 2020-ra tervezték, de a járványhelyzet miatt elhalasztották. A tervek szerint idéntől kezdve évi két alkalommal szervezik meg, az Antara szerint már a 2024-es utak is teltházasak – pedig az árak 51 és 55 ezer dollár között mozognak utasonként.

AMI MÉG ÉRDEKELHET