Így kerülheted ki a megduplázott árú tömegközlekedést Párizsban az olimpia alatt

Speciális lehetőségekkel készült Párizs.

párizs bicikli kerékpár

Pár hónapon belül elkezdődik 2024-es nyári olimpia, aminek idén Párizs nagyvárosa ad otthont. Az esemény miatt a szállásdíjak is rendesen megemelkedtek, az árnövekedés pedig valószínűleg az élet más területein is tapasztalható lesz. A tömegközlekedésen viszont sokat spórolhatunk akkor, ha résen vagyunk.


2024. június 26-án kezdetét veszik Párizsban a nyári olimpiai játékok, ami az egész városban jelentős drágulást eredményez(ett). A városban több mint 16 millió látogatóra számítanak, ezért a francia főváros speciális bérletekkel készül, hogy megkönnyítsék a turisták ottlétét.

Magyar pólósokkal is beszélgettünk már: „Szerbiában mindig nehéz játszani” – így utazik profiként Vismeg Zsombor és Burián Gergely

A régiós közlekedésért felelős Île de France Mobilités létrehozott egy limit nélkül használható kártyát, a Paris 2024 Travel Passt.

A bérletet jelenleg csak fizikai formában lehet megvásárolni, ám a kedvezményes jegyekre június közepén már egy applikáción keresztül is szert tudunk rá tenni.

Az egynapos jegy 16 euróba (nagyjából 6300 forintba), az egy hétre vonatkozó bérlet 70 euróba (nagyjából 27 600 forintba) fog kerülni.

Azért is javasolt kiváltani az olimpiai bérleteket, mert a metrók, a buszok, a villamosok és a RER vonatok árai is megduplázódnak ebben az időszakban – persze ez a bérlettel rendelkező helyieket és az előzetesen megvásárolt Paris 2024 Travel Pass kártyával rendelkező külföldieket sem fogja érinteni – hívja fel rá a figyelmet az Euronews.

Milyen járatokra lesznek érvényesek a bérletek?

Jó hír, hogy a bérletek nemcsak a városközi utazásokat fedezik, de a Charles de Gaulle, illetve az Orly repülőterekről történő közlekedésre is feljogosítanak.

Az olimpiai játékoknak otthont adó sportlétesítmények java része Párizs külterületein található: az atlétikai versenyeket a Stade de France, a vizes mérkőzéseket a Saint-Denis, a lovaglós sportágakat a Versailles-palota, a kenus játékokat pedig a Vaires-sur-Marne területén rendezik meg.

A bérletekkel mindegyik helyszín „ingyenesen” meglátogatható.

Russ Crook is simán benevezhetett volna: Forrest Gump a valóságban: először futották át hosszában Afrikát

Amennyiben hozzá szeretnénk jutni a bérlethez, regisztráljunk az Île-de-France Mobilités weboldalán. Jelenleg több mint 50 ország állampolgárai kérhetik a kártyák kiszállítását, melyek a szervezők szerint legfeljebb 10 nap alatt meg is érkeznek. Ha ragaszkodunk a digitális formához, akkor legkorábban júniusban igényelhetjük meg a bérleteket.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET