Meghan Markle ezt az 5 dolgot mindig magával viszi utazáskor

Ha legközelebb utazol, vesd be a sussexi hercegné travel hackjeit.

Fotó: Getty Images

Talán soha akkora viszály és ármánykodás nem övezte békeidőben a brit királyi család életét, mint az elmúlt egy évben: Meghan és Harry kiváltak a királyi családból, és a sussexi hercegné hazájába, az Egyesült Államokba költöztek. Itt nem ért véget a royal dráma, hiszen az utóbbi hónapokban egy róluk szóló Netflix-dokusorozat is napvilágot látott és kiderült, Harry egy mindent kiteregető botránykönyvet is tartogat a tarsolyában. Nem ez az első és utolsó könyv a királyi család tagjaitól, most egy régebbi kötetben szereplő utazási tippeket ajánlunk.

A Szabadság nyomában (Finding Freedom) című könyvet még akkor készült a pár életéről, hétköznapjaikról és protokoll feladataikról, amikor még minden tökéletesnek tűnt a brit királyi családban. A kötet Meghan közreműködésével jött létre, egy interjúsorozatban mesélt a szerkesztőknek, hogy jobban beleláthassanak az életébe. Meghan színésznőként is sokat utazott, de amikor Harryvel való kapcsolata komolyra fordult, egyre többet ingázott az Államok és Anglia között, sőt együtt is utazgattak először inkognitóban, majd hivatalosan is. A sussexi hercegné a rengeteg hivatalos út miatt olyan bőrönd pakolási rutinra tett szert, amire kevesen, így úgy gondolta, a tapasztalatai és tanácsai másoknak is jól jöhetnek a nyaralások során. Ezeket a travel hackeket osztotta meg a könyvben, amelyeket most idézünk

5 utazási tipp Meghantól

Fotó: Getty Images

A Netflixen futó Meghan & Harry című dokumentum sorozatban a pár megemlíti, hogy amikor még friss volt a viszonyuk, titokban elutaztak Afrikába, tulajdonképpen ez volt a kapcsolatuk első próbája. Ez egy hirtelen jött ötlet volt, és Meghan már akkori is a következők szerint pakolt be a spontán utazásra. Vagyis nem nehezen beszerezhető holmikat, kiegészítőket, higiéniai termékeket vagy étrendkiegészítőket ajánl, hanem teljesen hétköznapi, hasznos kellékeket, amelyek a háztartásodban is megtalálhatóak. Állítólag ezekkel az ötletekel Harryt is levette a lábáról...

Az illatos ruha titka

Meghan illatosított ruhaszárító kendőket rétegezett az összehajtott ruhái közé. Ezeket a textillapokat arra gyártják, hogy a szárítógépbe helyezve frissen tartsa a gépben száradó ruhadarabokat, hiszen vannak olyan kelmék, amiket csak alacsony hőfokon és lassan lehet szárítani. Ezek a kendők pedig enyhe illatot árasztanak, nem olyan intenzívek, mint a szekrényekbe akasztható ruhaillatosító tasakok.

Teafaolaj mindenre

A hercegné nem tesz egy lépést sem teafaolaj nélkül. Eddig te is azt gondoltad, hogy egy filmsztár vagy egy királyi előkelőség csak méregdrága, exkluzív termékekkel ápolja a bőrét? Tévedtél! Meghan egy hétköznap elixírt, teafaolajat hord mindig magánál, mert ennek a gyógynövénynek antibakteriális, vírus- és gombaölő hatása van. A erős aromájú növény az eukaliptusz és a mirtusz rokona, és jó pattanásokra, gyulladt felületekre, sebekre, csípésekre, marásokra, viszkető bőrfelületre, kézfertőtlenítésre, azaz igen univerzális, ráadásul egy apró üvegcse teafaolaj olcsó és kis helyen is elfér.

Leonardo DiCaprio trükkje

A következő tipp eredetileg Leonardo DiCaprióé, hiszen ő is rengeteget utazik, és köztudott, hogy tisztaságmániás, tehát szüksége volt saját utazási trükkökre, hogy megóvja az egészségét. A légúti fertőzések elkerülése érdekében a következőt csinálja: vattás fültisztító pálcikára tesz egy kicsi Neosporin nevű antibakteriális kenőcsöt, amivel bekeni az orrát belülről. Szerinte ez távol tartja a kórokozókat, és Meghan feltétel nélkül hisz neki...

Megelőzte a korát

A hercegné már akkor is mindenhova kézfertőtlenítő spray-vel utazott, amikor még azt sem tudtuk, létezik a koronavírus. Meghan állítása szerint mindig furcsán néztek rá a repülőn, repülőtéren, amikor időnként előkapta a kézfertőtlenítőt és bekente a kezét, de ő legalább nyugodt volt, mert tiszta kézzel ehetett, ihatott repülés közben is.

Egy kis frissesség

Meghan nemcsak a ruháit szereti frissen tartani, hanem az arcbőrét is. A repülőgép forgatott, száraz a levegője kiszárítja a bőrt, az ajkakat és a nyálkahártyát, ezért a hercegné mindig sok folyadékot iszik, és hord magánál kicsi flakonos arcpermetet, ami felfrissíti egy hosszú út során.

AMI MÉG ÉRDEKELHET