4 európai ország, amit az introvertáltaknak találtak ki

Ha a zsúfolt strandok, a megtelt múzeumok és a hangos fesztiválok nem neked valók, akkor ezek az országok biztosan tetszeni fognak!

solo hiker, túrázó

Amennyiben szeretnél egy kicsit elmenekülni a világ zaja, nyüzsgése elől, van rá lehetőség. Ezeket az országokat ráadásul nemcsak nyáron, de az enyhébb hónapokban is jó terv meglátogatni, hiszen csodálatos tájaikkal, csendes településeikkel ideálisak azok számára, akik egy kis magányos regenerálódásra vágynak.


Egyre népszerűbbek a szólóutazások, ami teljesen érthető, hiszen sokan vágynak a magányos utak nyújtotta szabadságra, rugalmasságra, nem utolsó sorban: a nyugalomra. Néha ezért jó ötlet kiszakadni a szürke hétköznapokból, hogy aztán újult erővel tudjunk visszarázódni.

A hamuesgyemant.hu cikke szerint ezekben az országokban garantáltan megtalálják számításaikat az introvertált emberek. A desztinációkat egyébként a magukat introvertáltnak mondó Reddit-felhasználók említették.

Ez is érdekelhet: Kijött a jelentés: ezek a világ legjobb országai 2023-ban

Finnország: „A legbefordultabb nemzet a világon"

Fotó: Secret Travel Guide / Unsplash

Ház a kis-medve túraútvonal közelében

Az északi ország káprázatos hegycsúcsai, erdői és kristálytiszta tavainál nem kell több, hogy egy kicsit feltöltsük, és egyben lecsöndesítsük az elménket. Az országban rengeteg lehetőség van a kirándulásra, a főváros, Helsinki utcáit pedig biztonságosnak, járhatónak és csendesnek írták le. A felhasználók szerint ráadásul a finnek szeretik a „privát szférát”, és attól sem kell tartani, hogy valaki leáll velünk bájcsevegni – kivéve persze, ha esetleg alkoholt fogyasztottak. Az egyik felhasználó tapasztalata szerint

„a finnek valójában rendkívül kedves és vendégszerető emberek, de békén hagynak, ha nem kezdeményezel velük beszélgetést.”

Izland, a tűz és a jég birodalma

Shutterstock

Skógafoss, Izland legnagyobb vízesése

A gejzírekben, vízesésekben, vulkánokban és gleccserekben gazdag Izland nem véletlenül az introvertáltak egyik kedvenc helye. Számos olyan egyedi természeti csodával találkozhatunk az országban, melyeket máshol nem láthatnánk.

A sziget a túrázók és a természetkedvelők számára egy paradicsom, a magányos tájak pedig biztosan kizökkentenek minket a hétköznapok aggodalmaiból. Ha pedig a sarki fényeket is látni szeretnénk, érdemes szeptember környékén meglátogatni az országot.

A lakosok ráadásul rendkívül barátságosak, és Reykjavíkból számos egynapos kirándulás is indul, amivel sok pénz takaríthatnak meg az egyedül utazók.

Skócia, a rideg és csendes szépség

Fotó: V2F / Unsplash

Kastély, Skócia

Skócia vadregényes tájai, középkori kastélyai és történelmi városai tökéletes lehetőséget kínálnak a magányra vágyó turisták számára. A redditezők szerint a Skót-felföld és a Külső-Hebridák tekinthetők a legjobb választásnak akkor, ha mindenkitől távol szeretnénk elmélkedni, pihenni. Persze az esős időjárással számolni kell, de az egyik felhasználó szerint pontosan ez adja a tagország báját:

„Az esős idő nagyszerű körülmény az olvasáshoz és az alváshoz, de a friss, esős levegő egyben élénkítő is, ha a szabadban járunk.”

OIvass erről is: Skócia meseszép falujával csak egy probléma van – te bevállalnád?

Svájc, a havas hegycsúcsok és a tavak országa

Fotó: Tron Le / Unsplash

Titlis-hegy, Svájc

Aki szereti a magaslatokat és a kristálytiszta vizű tavakat, annak Svájc egy tökéletes helyszín az elvonulásra.

„Senki sem fog veled beszélgetni, nincs sok bulizás a környéken, és a zaj sem zavar meg. A világ legszebb országa. Elég csak vonatra ülnöd, kinézni az ablakon a lélegzetelállító tájra, és máris máshol jársz”

– számol be élményéről az egyik Reddit-felhasználó.

A túrázásra is van lehetőség, az egyik ajánlás szerint a Via Alpina jó opció, de (a Harry Potterből ismerősen hangzó) Grindelwald, a Pilátus-hegy és a 170 km hosszú Tour du Mont Blanc túraútvonal is garantáltan feltölti testünket, lelkünket.

AMI MÉG ÉRDEKELHET