Ezt az 5 európai országot célozd be, ha nyári road tripet tervezel

A lenyűgöző tájak adottak.

val d'orcia,

Val D'Orcia, Olaszország Fotó: Shutterstock

Ugyan sok utazó egy-egy város, tengerpart vagy éppen természeti látnivaló elhelyezkedése köré építi fel a nyaralását, mi lenne akkor, ha azt mondanánk, hogy ezeket – és még többet – egyszerre is felfedezhetünk? A road tripnek nevezett autós kirándulások Európa-szerte is egyre népszerűbbek, ilyen módon pedig akár egy tucat különböző látványossághoz juthatunk el. Mutatunk 6 olyan országot, ami közkedvelt az autós utazók körében!


Norvégia 

Norvégia fjordokban, erdőkben és meredek sziklákban gazdag vidékei nem ok nélkül varázsolják el a vezetőket. A Visit Norway tájékoztatója országban 18 road tripre „tervezett” út húzódik, amit együttesen a Norvég Látványútvonalak (Norwegian Scenic Routes) neveznek. Ezeken járva megtekinthetjük az ország legszebb természeti látnivalóit, kilátópontjait, építészeti emlékeit, de még művészeti installációkkal is találkozhatunk.

Az egyik legszebb útvonal talán a tengerparti Atlanti Útvonal, mely olyan káprázatos tájakat érint, mint a sok apró szigetecskéből álló Lofoten-szigetek.

De Finnországban sem fogunk csalódni: Európa lélegzetelállító országútja az „ezer tó földjén”

Izland 

Izland szigetországa talán az egyik leggyönyörűbb európai autópálya-rendszerrel rendelkezik. Az ország legfőbb városait, illetve legszebb természeti látványosságait érintő Ring Road már magában látványosságnak számít: a déli vízesésektől és gleccserektől kezdve a keleti halászfalukon át az északi régió nemzeti parkjaiig, autóba ülve megannyi különböző táj tárul elénk Izlandon.

A Ring Road látnivalóiról itt sokkal részletesebben írtunk: Két sáv, ezer táj: Európa legmenőbb autóútja csupán egy országon halad át

Spanyolország

Fotó: Santiago Manuel De la Colina

Mazarrón, Spanyolország

Spanyolországot nem csupán két lábon, az El Camino zarándokútján keresztezhetjük, de autóba szállva is. A történelmi látnivalókért és szőlősökért Madridból Castilla y León régiójába induljunk, a homokos tengerpartokért és a mediterrán hangulatért pedig Alicantétól haladjunk végig a déli irányba. Ha a gasztronómia lenne a legfontosabb, akkor a francia határ közelében húzódó pályát válasszuk, a vadregényes, járatlan tájak iránt érdeklődők számára azonban Spanyolország középső részét ajánlja a The Gap Decaders.

Ha itthon maradnánk: 4 látványos belföldi road trip, ha autóval járnád be Magyarországot

Franciaország

Fotó: Shutterstock

A Semnoz-hegy környéke, Franciaország

A francia vidék is tökéletes – és látványos – lehetőségeket ígér az autós utazók számára. Az alpesi, tavacskákban és nemzeti parkokban gazdag tájakért induljunk el a francia tóvidékre: Magyarországról indulva Ausztrián, Szlovénián, Olaszországon de Svájcon keresztül is mehetünk azért, hogy felfedezzük az Annecy-tó környékének hegyvidéki tájait. Innen érdemes Marseille irányába fordulnunk, ugyanis az A51-es pályát bájos hegyvidéki és tóparti települések határolják.

Horvátországgal sem nyúlunk mellé: 4 látványos autós útvonal Horvátországban, ha kocsival vágnál bele a nyárba

Olaszország

Fotó: Shutterstock

San Gimignano, Olaszország

Olaszország egyik legcsodásabb road tripje Toszkána dimbes-dombos, szőlősökben, olajfaligetekben és történelmi helyszínekben gazdag régiója. Magyarországról indulva ráadásul még Velencét és Bolognát is beiktathatjuk. Firenzéből dél felé, az A1-es úton indulva Arezzo, Montepulciano, Siena, San Gimignano, San Miniato érintésével eljuthatunk Luccáig, ahol eldönthetjük, hogy a tengerpart vagy ismét Firenze felé vesszük az irányt.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET