Ebben a 10 városban biztos nem költekezed túl magad, ha a repülőjegyet már megvetted

Egy friss felmérés alapján.

A nyaralások megtervezése olykor nehéz feladat, főleg, ha ár alapján szeretnénk választani. Ilyenkor a repülőjegy költsége mellett olyan faktorokkal is számolnunk kell, mint az éttermek árai, a tömegközlekedés, vagy az átlagos boltokban kínált áruk megfizethetősége. Egy új felmérésben pont ezeket a tényezőket vizsgálták meg azért, hogy listába tudják szedni azokat az úti célokat, ahol helyben már nem kell sokat költekeznünk.


A WeThrift e-kereskedelmi portál egy kutatás keretében járt utána annak, mely népszerű globális úti célokra érdemes elutazni akkor, ha az is fontos nekünk, hogy ne költekezzünk sokat, mutatta be az eredményeket a Time Out.

A cég egy két főre szóló kétnapos hétvégi utazást vett alapul, a keresés során pedig több szempontra is figyeltek. Ezek

  • a látványosságok belépődíjai;
  • a boltok árai;
  • az Airbnb lakások, illetve a hotelek árai;
  • egy reggelit tartalmazó B&B (bed & breakfast) csomag ára;
  • a tömegközlekedés költségei;
  • egy éttermi étkezés átlagos ára;
  • a közvetlen járatok száma; illetve
  • a turistaforgalom.

Mindezek alapján a lista élére a történelmi emlékművekkel, nyüzsgő piacokkal és turisztikai látnivalókkal teli indiai Új-Delhi került, ahova összesen 145 helyszínről lehet közvetlen járattal eljutni. Két főre egy hétvégi szállás átlagos ára 17 és 18 ezer forint közé tehető, míg egy jellegzetes helyi ételt akár 800 forintért is megkóstolhatunk, de a tömegközlekedés árai is nagyon alacsonyak.

India ráadásul tele van szent erdőkkel is: Mik azok a szent erdők, és hol vannak még ilyenek a Földön?

Második helyen Vietnám népszerű úti célja, Hanoi áll, ahol egy hétvégi szállás átlagos ára 15 ezer forint alá tehető. Egy hétvégére szóló bevásárlást nagyjából 14 ezer forintból tudunk megúszni, míg kimozdulva akár 770 forintból is elfogyaszthatunk egy fogást.

A dobogó alsó fokára Kairó tudott fellépni, ahol egy hétvégi kiruccanás során a szállást átlagosan kicsivel több mint 25 ezer forintért tudunk lefoglalni. Olyan tradicionális közel-keleti ételekhez, mint például a Baba Ganoush vagy a shakshuka körülbelül 1800 forintért is hozzá tudunk jutni, egy menetjegy pedig nagyjából 117 forintba kerül.

Ha belevágnánk egy szóló útba: A Wizz Air szerint ezek a legjobb úti célok, ha magányos utazásra vágysz

A teljes top10-es lista így néz ki:

  1. Új-Delhi, India
  2. Hanoi, Vietnám
  3. Kairó, Egyiptom
  4. Isztambul, Törökország
  5. Gurdaka, Egyiptom
  6. Bali, Indonézia
  7. Bangkok, Thaiföld
  8. Marrákes, Marokkó
  9. Phuket, Thaiföld
  10. Rio de Janeiro, Brazília

A WeThrift kutatását és így a részletesebb eredményeket ezen a linken tudjuk megtekinteni.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET