Tartalmas nyárbúcsú Szentendrén

Augusztus utolsó hétvégéjén a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva rendezvényre várnak mindenkit.

A kellemes, mediterrán hangulatú Duna-parti város augusztus 27-29. között megmutatja sajátos értékeit a kultúra, a művészet és a gasztronómia területén – a program néhány napra késő este is élettel tölti meg a belvárost.

A szentendrei programsorozatot minden évben a város kulturális intézményei, civil szervezetei, művészeti egyesületei és üzleti vállalkozásai összefogásával rendezik meg, így van ez idén is. A Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztiválon olyan vegyes lesz a programkínálat, hogy garantáltan mindenki talál magának valami érdekeset. Most csak néhány programot szemezgetünk:

Kezdjük a gyerekkel, például ilyen eseményeken szórakozhatnak a kicsik első nap (de külön rákereshetünk a programok között a gyerelprogramokra):

  • Színezd ki a Főteret: krétázd be a macskakövet!
  • Festő party
  • „Macskák, baglyok és Macsagolyok", avagy jönnek az éjjeli állatok!
  • X. Rotary gumikacsaverseny
Azok, akik kulináris élevezetekért mennek Szentendrére:
  • Részt vehetnek sütögetésen a Skanzen Házban
  • Bort kóstolhatnak a pincelátogatáson
A sportimádókra is gondoltak: a sportklubban Szentendre és Magyarország egyik legújabb játékát, a padel-t próbálhatják ki, ami hasonlít a teniszhez, négyen játsszák üvegfalú pályán. De persze rengeteg művészeti programból is lehet majd választani.

Kicsiben ad sokat

Fotó: Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva

Lesznek még vásárok, képzőművészeti, irodalmi, iparművészeti, kézműves-, filmes és életmódprogramok is. A Főtéren is lesznek koncertek, de a biztonság miatt korlátozzák a közönség létszámát.

A rendezvény célja, hogy bemutassa Szentendre igazi arcát – azon túl, amit minden Szentendrén sétáló lát... Sokkal több és gazdagabb a város annál, mint amit egy Duna-parti fagyizás során látunk belőle. A járványhelyzet miatt alacsonyabb létszámmal, kisebb léptékben szervezik meg a nyárbúcsúztató fesztivált, de ettől csak még emberközelibb és családiasabb lesz az élmény.

A házak, udvarok, házigazdák programsorozat egyes rendezvényei belépőjeggyel látogathatók. Ezen programokra vonatkozó információk (belépődíj, férőhely, előzetes regisztráció) az adott esemény leírásánál olvashatók.
A belépőjegyek elővételben augusztustól a szentendre.jegy.hu oldalon, illetve a szentendrei Tourinform Irodában vásárolhatók meg.

AMI MÉG ÉRDEKELHET