Ezért volt Nikola Tesla az egyiptomi piramisok megszállottja

A fizikust felettébb foglalkoztatták az építmények.

Nikola Tesla
Getty Images

A világ egyik legjelentősebb és -híresebb tudósának és feltalálójának tevékenységét elsősorban az elektromosság, a mágnesesség és a gépészet területeiről ismerjük. Nevéhez köthető a többfázisú villamos hálózat, a váltakozóáramú motor, a távirányítás és persze a rádió feltalálása is. Nikola Teslát emellett egy egészen abszurdnak tűnő kérdés is foglalkoztatta: lehetséges-e, hogy a piramisok valójában óriási energiaátvivő építmények?


Nikola Tesla egyik legszokatlanabb kutatása az egyiptomi piramisokat érintette. Feltételezése szerint elképzelhető volt, hogy a piramisok szerepet játszanak az energiaátvitelben, ezen gondolata pedig összeesett a vezeték nélküli energiaátvételhez kapcsolódó kutatásával.

Fotó: Marija Zaric / Unsplash

A Földünk kétségkívül tud meglepetéseket okozni: Érdekes földrajzi tények, amiket lehet, hogy nem ismertél

Tesla magát a Földet, annak két pólusával egy hatalmas, korlátlan energiájú elektromos generátornak tekintette. Úgy hitte, a piramisoknak nem csupán alakja, hanem elhelyezkedése is hozzájárult erejükhöz. Ennek a koncepciónak az alapján kezdett bele a Tesla-tornyok felépítésébe.

A tudóst emellett rendkívül foglalkoztatta három darab szám, nevezetesen a 3, a 6 és a 9.

TikTok-videónkban részletesebben is mesélünk Tesla és a piramisok érdekes kapcsolatáról: 

@drive.magazine Te mit gondolsz a piramisokról?🧐#drivemagazine#foryou#világ#egyiptom#piramis#nikolatesla#tesla#energia♬ Egypt, Arabia, ancient temples, royal palaces, etc.(902260) - Shinnosuke Shibata

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET