Nem csak gyerekeknek jár vakáció! – 6 tábor felnőtteknek

Fotó: Shutterstock

Ha szeretnél kiszakadni a hétköznapokból, de nem csak lustálkodással akarod tölteni a szabadságodat, hanem tartalmasan, például alkotással, sportolással vagy tanulással kötnéd össze, arra az esetre van néhány ötletünk.

Vitorlát fel!

Fotó: Balatonfüredi Yacht Club

A Balatonfüredi Yacht Club, ahogy minden évben, idén is tart felnőtteknek és gyereknek vitorlástábort. A gyakorlati és elméleti oktatás Laser Bahia oktatóhajókon történik, és a táborban való részvételhez nélkülözhetetlen a biztos úszástudás. Idén is lesz kezdő és haladó vitorlástábor, ahol ezúttal is sportos programok várják a jelentkezőket. Balatonfüred a Balaton legrégebbi üdülővárosa, a közelben van vízisí, és az Annagora Aquaparkban is eltölthetünk egy wellness délutánt.

Alkotótábor a Cserhátban

Fotó: Facebook

A Noha Terény művésztelep és üdülőhely egy 5000 négyzetméteren elterülő, 32 fő elszállásolására alkalmas, dimbes-dombos, zegzugos, ökotudatos szálláshely. A terényi táborok alkotó- és közösségi térben zajlanak a gyönyörű Nógrád megyében, természetközelben. Szállást egy szépen felújított parasztházakban kapunk, amely azon kevés magyarországi ökoszállások közé tartozik, ahol egyszerre adott minden kényelmi feltétel, hagyományőrzés és a haladó, fenntarthatósági szemlélet. A Noha nógrádi telephelyén kerámia- és festőtáborok is működnek, de van a közelben 5 kisebb tó és egy lovarda is, tehát, ha az alkotás mellett túrázni szeretnénk, akkor az is megoldható.

Fitoterápia a Bükkben

Fotó: Unsplash

Már írtunk róla, hogy a gyógynövény-szakértő Szabó Gyuri bácsi bükkszentkereszti Gyógynövénykertje megújult. A fantasztikusan szép kert, valamint a mindenféle teákat és gyógykészítményeket árusító bolt mellett egy további remek szolgáltatással csábítják az érdeklődőket a Bükkbe: 3 napos gyógynövényismereti túrákon is részt vehetünk, ahol alapos tudásra tehetünk szert a gyógynövények világáról, botanikai jellemzőiről, gyűjtéséről és persze felhasználásáról. Ha tehát érdekel a fitoterápia és szeretnél a legmelegebb napokon inkább az erdőben lenni, akkor ez a tábor neked való!

Flow Balatonbogláron

Fotó: Unsplash

Június végén négy napra elvonulhatsz, jógázhatsz, meditálhatsz és finomakat ehetsz a Balaton partján. Ha úgy érzed, rád fér egy kis nyugalom és egy olyan aktív feltöltődés, ami egyensúlyba hoz, akkor SpalaKori jógastúdió Flow jógatáborában a helyed: hangtál meditáció khosi haranggal és esőbottal, közös (vega) vacsorafőzés, szabadidős programok, kreatív jógafoglalkozások, valamint vezetett progresszív mélyrelaxáció és mantra - ezek várnak rád. A közelben felkeresheted a bivalyrezervátumot, fürödhetsz egyet Hévízen, felsétálhatsz a boglári kilátóba vagy bejárhatod a keszthelyi Festetics-kastélyt.

Kreatív írás Umbriában

Fotó: Facebook

Kortárs írónk, Péterfy Gergely másfél éve áttette székhelyét Olaszországba, méghozzá Umbriába. A történelmi helyszín nemcsak őt, de annak idején Szerb Antalt is inspirálta az Utas és holdvilág megírásakor. Péterfy már sokadik alkalommal szervez kreatív írástábort Umbriában, amelyben szintén író felesége, Péterfy-Novák Éva is részt vesz, no és még sok más neves írónk is: Grecsó Krisztián, Rácz Zsuzsa, Havas Juli... Ha a kreatív vénád kihívásokra, újdonságokra és ihletre ácsingózik, akkor vár Umbria! „Szeretettel várunk mindenkit, akit érdekel a prózaírás, pályakezdőket és haladókat, aki már publikált és aki még csak most kezd próbálkozni." – írják a szervezők, tehát légy bátor és jelentkezz az augusztusi táborba! A tanulás mellet lesz borkóstoló és városnézés is, tehát készülj a laptop mellett túracipővel is.

Fuss és strandolj!

Fotó: Shutterstock

A Runner's World futótáborai évről évre biztos pontot jelentenek azoknak, akik szeretnének kicsit tudatosabban edzeni, vagyis a hobbifutást szeretnék kicsit fejleszteni – ehhez a nemzetközi futómagazin profi segítséget nyújt néhánynapos táboraiban. Az első turnus júniusban lesz, de ha erről lecsúszol, még augusztusban is lesz lehetőséged részt venni egy balatonfüredi sporttáborban. A napi 2 edzés mellett előadások, workshopok, cipőtesztelés (lábdiagnosztikával), wellness és szállodai elhelyezés vár.

AMI MÉG ÉRDEKELHET