5 romantikus úti cél, ami a nászutasok kedvence lehet jövőre

Inspiráció leendő házastársaknak.

Lagos, Algarve, Portugália
Shutterstok

A hosszú szervezés, stressz, és életünk egyik legszebb, mégis legfárasztóbb napja után az egyik legnagyobb ajándék egy romantikus kikapcsolódás. A nászút az esküvő egyik legjobb és -hangulatosabb része: a friss házasoknak ilyenkor már nincs más dolga, mint élvezni az együttlétet. Az persze korátnsem mindegy, hogy hol.

Hogy egy kis inspirációt adjunk a leendő házastársaknak, a hamuesgyemant.hu segítségével bemutatjuk az all-inclusive üdülőhelyekben utazó Club Med elemzését, akik a keresési adatok alapján összeállították a legjobb nászutas úti célokat 2024-re.

Hogy egy kis inspirációt adjunk a leendő házastársaknak, a hamuesgyemant.hu segítségével bemutatjuk az all inclusive üdülőhelyekben utazó Club Med elemzését, akik a keresési adatok alapján összeállították a legjobb nászutas úti célokat 2024-re.

1. Kingston, Jamaica

Shutterstock

Kingston, Jamaica

A lista élére Kingston, Jamaica fővárosa került.

Az első megállónak tökéletes választás lehet a Bob Marley Múzeum, ahol a legendás zenész gitárja mellett rengeteg személyes tárgyat is megtekinthetünk. A múzeumlátogatás után érdemes egy nagy sétát tenni a Koronázási piacon, ahol szuveníreket, friss élelmiszereket és különféle kézműves termékeket vásárolhatunk.

A kávérajongók biztosan értékelni fogják majd a Blue Mountains-i túrát is, míg a zene szerelmesei a Regency Bar and Lounge élőzenés estjein rophatjáka reggae és jazz műfajaira.

További úti célok fázósaknak: 5 napsütötte úti cél azoknak, akik a telet is melegben szeretnék tölteni

2. Reykjavik, Izland

Shutterstock

Reykjavik, Izland

Ha az északi fény ott van a bakancslistánkon, akkor Reykjavik kötelező úti cél: szeptembertől egészen áprilisig könnyen kiszúrható a látványos égi jelenség.

Ajánlott megtekinteni a Perlant, a hatalmas természeti múzeumot, amely futurisztikus üvegkupolás étteremmel és koktélbárral is rendelkezik, de van fényshow, egy valódi fedett jégbarlang és még planetárium is. A Hallgrimskirkja, azaz az evangélikus templom jellegzetes tornya a város fölé magasodik, és gyönyörű kilátás nyílik a tetejéről Reykjavikra, a hegyekre és még az óceánra is.

3. Bridgetown, Barbados

Shutterstock

Bridgetown, Barbados

Ha egy hamisítatlan karibi nászutat tervezünk, akkor a rendkívül gazdag történelemmel rendelkező barbadosi Bridgetown tökéletes választás.

A Barbados Múzeum és Történelmi Társaság épületét mindenképp látogassuk meg: az UNESCO Világörökség részét képező ingatlan egy korábbi, 19. századi katonai börtön, amely ma több mint 500 ezer műtárgynak ad otthont. Külön található a Garrison − egy korábbi brit katonai bázis, amely nyilvános rekreációs terület és a Barbados Turf Club otthona, ahol minden évben megrendezik a népszerű Gold Cup lóversenyt.

Az útitervbe még érdemes besűríteni a Nidhe Zsinagóga és Múzeumot is, ami az egyetlen zsinagóga a városban.

​4. Algarve, Portugália

Shutterstock

Faro, Algarve régió, Portugália

Algarve Portugália legdélebbi régiója, amely káprázatos strandjairól és golfpályáiról is ismert. Egy biztos: az ország egyik legszebb tartományában minden megvan, ami egy romantikus nászúthoz kell. A mediterrán éghajlat, az aranyló strandok, az egyedülálló sziklaképződmények, illetve a vakítóan fehérre meszelt épületek garantáltan elvarázsolnak mindenkit.

A régióban egy látványos tengeri barlang is megbújik: A világ egyik leggyönyörűbb barlangja, ahová csak hajóval lehet bejutni

Faro városa jó kiindulópont lehet a régióban, ahol egy túrát is érdemes beiktatni az Arco da Vila nevű neoklasszikus boltívtől kezdve, ahonnan egészen az óvárosig sétálhatunk – de a 16. századi kolostorban található városi múzeumot is nézzük meg, ahol többek között római császárok mellszobrait és egy második századi mozaikot is láthatunk.

5. ​St. Moritz, Svájc

Fotó: Unsplash/Sepp Rutz

St. Moritz, Svájc

Az ötödik helyre a svájci St. Moritz került, ahol már a téli sportoké és az alpesi hangulaté a főszerep. Itt található az egyik legismertebb és legnépszerűbb síközpont az országban, de St. Moritz számos különleges látnivalóval dicsekedhet még.

A síelés és a korcsolyázás mellett feltétlenül látogassunk el a Badrutt's Palace-ba, a legendás szállodába, ha nem is megszállni, de legalább vacsorázni egyet. Ha pedig felejthetetlen wellness-élményre vágyunk, érdemes az Ovavera wellness központjába bejelentkezni.

AMI MÉG ÉRDEKELHET