Michelin-csillagos étterem Toszkánában, melyet egy magyar nő vezet

Szállás, étterem és főzőiskola Olaszország legszebb részén, Toszkánában. Kell ennél több?

Fotó: Shutterstock

A kellemes autós távolságra lévő helyek közül az egyik legizgalmasabb és legszebb célpont Toszkána. Ezt eddig nagyjából mindenki tudja. Azt viszont már kevesen, hogy az észak-olasz tartományban van egy több Michelin-csillaggal is rendelkező étterem, amit egy magyar nő, Bucs Ágnes vezet férjével, Paolo Masinivel.

Val D'Orcia Észak-Olaszország egyik legszebb része, végeláthatatlan földbirtokokkal, szőlőföldekkel, olajfaligetekkel. Egy olyan környék, amely számtalan amerikai és híres olasz filmrendezőt is megihletett már. Itt forgatták például a Gladiátort, az Angol beteget és teljesen egyértelműen a Napsütötte Toszkánát is, ahol a főhős szintén egy „agriturismóban" vendégeskedve találja meg a boldogságát.

Egy jó agriturismo rendelkezik saját szőlővel és borral, saját olívaolajjal és egy messze földön híres szakáccsal, aki reggel proseccóval kelt, este pedig zseniális olasz fogásokkal segít elérni azt, hogy eszedbe se jusson soha többet hazamenni. A Ristorante Ficopazzo minden előbb leírt elvárásnak megfelel, amit többször is elismertek már a Michelin Guide szakértő kritikusai.

A Ristorante Ficopazzóban az a jó, hogy akkor is el tudsz mélyedni a toszkán életérzésben, ha nem beszélsz olaszul: a hely egyik tulajdonosa ugyanis Magyarországról érkezett, és mindent megtesz annak érdekében, hogy jól megismerd a környéket. Napközben elvisz a leghíresebb filmes helyszínekre, megmutatja, hol és hogyan kell szarvasgombát keresni, és ha időben érkezel, még egy olajbogyó-szüretbe is besegíthetsz. Ha pedig mindez nem lenne elég, egy párnapos olasz főzőkurzuson is részt vehetsz, amit Paolo, a hely séfje tart neked.

AMI MÉG ÉRDEKELHET