Egyenesen az erdőből: 3 szupergyors, krémes medvehagymás recept

A szezon örömére.

medvehagyma
Shutterstock

Berobbant a medvehagymaszezon: a vér- és vesetisztítóként is hatékony növények újra felbukkantak az országban, és szerencsére Magyarországon is egyre többen járják az erdőket azért, hogy egy kis friss medvehagymára tegyenek szert. A pikáns zöldségből kiváló krémes receptek készíthetők, ezért mutatunk is rögtön hármat, amikhez előkészülettel együtt is maximum 40 percre lesz szükségünk.


Medvehagymás gnocchi (10 + 30 perc)

www.instagram.com

Hozzávalók (6 személyre)

  • 1 kg héjában főtt, tört krumpli
  • 25 dkg liszt
  • 2 csokor medvehagyma (kb. 200 g)
  • 3 ek olaj
  • 1,4 tk só

Így készítsük el:

  • Dolgozzuk el a krumplit a liszttel, a sóval, az olajjal és az aprított medvehagymával, majd egy lisztezett deszkán gyúrjuk az egészet addig, amíg ruganyos, sima állaga nem lesz.
  • Forraljunk fel egy lábasnyi vizet. Egy késsel vágjuk nagyjából 4-5 egyenlő darabba, majd mindegyikből formázzunk hosszú, körülbelül 2 cm vastagságú rudakat. Ezekből vágjunk le négyzet formájú párnácskákat, majd azonnal dobáljuk ezeket bele a forrásban lévő vízbe. Addig főzzük őket, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.
  • Mielőtt tálálnánk, pirítsuk meg a gnocchikat egy kis olívaolajon, mert így jobban kijön majd az ízük.

(Recept: Sóbors)

Ezek a saláták is percek alatt elkészíthetők: Egzotikus saláták tavaszra, ha már készülsz a bikiniszezonra

Medvehagymás tojáskrém (20 + 5 perc)

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók (4 személyre)

  • 8 tojás
  • 1 csokor medvehagyma (kb. 100 g)
  • 1 tk cayenne bors
  • 6 ek joghurt
  • só, bors (ízlés szerint)

Így készítsük el:

  • Főzzük meg a tojásokat sós, forrásban lévő vízben, majd hűtsük ki őket és szedjük le a héjakat. Vágjuk félbe a tojásokat és tegyük bele az összeset egy keverőtálba.
  • A medvehagymát mossuk meg, aprítsuk fel és adjuk hozzá a tojásokhoz.
  • Ezt követően szórjuk bele a fűszereket is, majd öntsük rá a joghurtot. Egy villával vagy egy botmixerrel dolgozzuk át alaposan, amíg teljesen össze nem keverednek az alapanyagok.

(Recept: Sóbors)

Ha görög rágcsálnivalókra fájna a fogunk: 3 autentikus görög harapnivaló, ha már hiányzik Görögország

Medvehagymás rizottó (10 + 25 perc)

Hozzávalók (4 személyre)

  • 30 dkg rizottórizs
  • 1 csokor medvehagyma (kb. 100 g)
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 liter zöldségalaplé
  • 7 dkg vaj
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 fej salottahagyma
  • 5 ek parmezán

Így készítsük el:

  • Mossuk meg a medvehagymát és vágjuk apróra.
  • A salottahagymát is vágjuk apróra, majd olívaolajon pároljuk üvegesre egy serpenyőben.
  • Öntsük hozzá a rizst és várjunk addig, amíg kifehéredik. Öntsük hozzá a bort is, amikor pedig a rizs megszívta magát, kapcsoljuk alacsonyabb lángra a tűzhelyet.
  • Az alaplevet merőkanalanként adagoljuk hozzá, tehát csak akkor öntsük hozzá a következőt, amikor az előzőt már magába szívta. Eközben bátran keverjük hozzá a medvehagymát is.
  • Mikor a rizs már az összes alaplevet felszívta, adjuk hozzá a parmezánt, a vajat, a sót és a borsot is.
  • Ha már szépen összeállt a rizottó, vegyük le a tűzről és tálalás előtt hagyjuk egy kis ideig pihenni.

(Recept: Sóbors)

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET