Ki kell próbálni! – Történelmi vonatutak Európában

Fényűzés, különleges hangulat és csodálatos tájak – ilyen egy Venice-Simplon Orient Express-szel utazni.

Fotó: Facebook

Belmond Venice Simplon-Orient-Express járatai 2021-ben kibővülnek, az 1, 2 vagy akár 6 napos utazások életre szóló élménynek ígérkeznek. Idei meglepetés, hogy Budapesten is fel lehet szállni az antik vonatokra.

Európán keresztül

www.instagram.com

A Belmond 35 éve szervez vonatutakat, legnépszerűbb vonala a London-Párizs-Róma körút, és idén beiktattak 4 plusz állomást a klasszikus útvonalba: ki- vagy beszállhatunk Firenzében, Genfben, Brüsszelben és Amszterdamban. A vendégeket egy egyéjszakás úton szállítják a vonat 17 felújított kocsijának fedélzetén Firenzéből és Rómából, majd elhaladnak az olasz tavak és a svájci Alpok mellett mielőtt Párizsba érkeznek. Innen a vonatút a Brenner-hágón keresztül halad, a szerelvény Genfből Velencébe zakatol. Firenzéből csak 2 utat indítanak idén nyáron, a jegyek 4000 fonttól kezdődnek az egyéjszakás utazásra.

A kétéjszakás luxusút sokkal drágább, viszont a második éjszakát már a Belmond hotelhálózat egyik lakosztályában tölthetjük, ráadásul transzfert és teljes ellátást biztosítanak minden szálláshelyen – a kétnapos út esetben a vonatjegyáron felül 2000 fontot kell fizetni a szállodáért, hat napos nyaralásnál 5600 font a vonatozós-hoteles luxusvakáció ára.

Jó hír, hogy idén már Budapesten is felszállhatunk a Venice Simplon-Orient-Express járatára.

Három új Grand Suite-kocsi indul (ezek a legrégebbi vonatkocsik): az új lakosztályok – amelyekbe Bécsben, Prágában és Budapesten szállhatunk be – mindegyikében zuhanyzó, kétszemélyes ágy, saját fürdőszoba és padlófűtéses nappali található. Ha igazán különleges kalanddal szeretnénk ezt a mostani „utazás megvonásos-pandémiás" időszakot lezárni, egy ilyen exkluzív kikapcsolódás mindenképpen jó választás!

Képek a luxusvonat belsejéről:

Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook



AMI MÉG ÉRDEKELHET