Fedezd fel London legmenőbb pubjait!

Remek hangulat, finom ételek és jó sörök várnak ezeken az ikonikus helyeken.

london pub
Fotó: Shutterstock

Csak egy korsó kézműves sört innál, vagy inkább harapnál valami brit finomságot? Egy londoni pubban mindkettőt megkaphatod. Ezeket a menő helyeket érdemes felkeresned az angol fővárosban, ha arra jársz mostanában!

The Grazing Goat, Marylebone

Ahogy belépsz ebbe a kocsmába, rögtön elfelejted, hogy valójában az Oxford Street (csak öt perc séta) véráramában vagy. A The Grazing Goat tökéletes pihenő spot egy mozgalmas, vásárlós nap közepén – a tágas, nyugodt terekben hamar kifújhatod magad. A virágmintákkal tarkított pubnak van egy kis napsütéses terasza, az emeleten pedig a brit ízekre koncentrálódott étterem található, sőt ugyanitt egy szobát is kivehetsz, ha kicsit még időznél a környéken. Bőséges reggeli- és vacsora menüből szemezgethetsz, és természetesen a sörkínálat is egészen elképesztő.

Cím: 6 New Quebec St, London W1H 7RQ

Lore of the Land, Fitzrovia

A földszinten egy hagyományos kocsma található, ahol a Gritchie Brewing Company (Guy Ritchie az alapító tulajdonos, és ő is nyitotta meg a helyet 2019-ben) sörfőzdéjéből származó klasszikus és újhullámos főzeteket és finom harapnivalókat szolgálnak fel, de ha nem vagy sörös, akkor sem kell kétségbe esned, mivel nem kevés, gondosan kiválasztott párlat és francia bor szerepel az itallapon. Egy emelettel feljebb egy igényes étteremben falatozhatsz, ahol heti, frissen készült menüvel várnak – készüljön az éppen tűzhelyen, parázson vagy lángon. A Lore of the Land jóval több, mint egy nyugis környéken található pub: tökéletes hely egy emlékezetes vacsorához vagy egy sörözéshez kikapcsolódásképpen.

Cím: 4 Conway St, London W1T 6BB

The Draper’s Arms, Islington

Az islingtoni Upper Street és Caledonian Road között lelhetsz rá a modern The Dramer's Armsra. Kétségtelenül az egyik legjobb kocsma a városban, ha ennél is valami különlegeset. Az étlap ínycsiklandozóan felszolgált kocsmai klasszikusokat – néhány belsőséget (ökörszív, csontvelő) –, a La Fromagerie sajtjait és egy exkluzív borlapot kínál. Rengeteg kézműves sört is ajánlanak, amit az elegáns kertben is elkortyolhatsz. Persze, ha pont olyan szerencséd van, hogy ragyogóan süt a nap a városban.

Cím: 44 Barnsbury St, London N1 1ER

The Viaduct Tavern, The City

Fotó: Viaduct Tavern

Ha bírod a legendás helyeket, akkor az Old Baileyvel szemben található viktoriánus Viaduct Tavern pont neked való. Ez a kocsma korábban a hírhedt Newgate börtönnek adott otthont, ahol Casanovától Oscar Wilde-ig számos híresség töltötte a büntetését, és úgy tartják, azóta kóbor lelkek járnak a falai között. Itt rengeteg gin közül válogathatsz (érdemes többet is megkóstolni), és bár nem sok étel van, de azok olyan tipikus grillezett sajtos szendvicsek, amiket feltétlenül érdemes egy londoni pubtúrán megkóstolnod. A Viaduct Tavern tökéletes hely a Rugby World Cup összes eseményének megtekintésére, de érdemes előre helyet foglalni, különben nem garantált, hogy beférsz.

Cím: 126 Newgate St, London EC1A 7AA

Marksman Public House, Haggerston

Az egykori viktoriánus kocsmában található Marksmanban kiváló, kifinomult angol ételeket szolgálnak fel, a maldoni osztrigától a csirkehúsos- és medvehagymás lepényig. Természetesen egy kocsma mit sem ér a remek italok nélkül – legyen az egy finom bor, vagy egy hűs csapolt sör. Ha egyik sem klappol, a barátságos csaposok hamar összeráznak neked egy különleges koktélt, és valószínűleg ez lesz a legjobb frissítő, amit valaha is ittál.

Cím: 254 Hackney Road, E2 7SJ

Skehans, Nunhead

A Skehans egyik utolsó – a néhány megmaradt – családi kézben lévő pubok közül Dél-Londonban. A hagyományos ír kocsma télen kandallóval és egész évben nyitva tartó kerttel büszkélkedhet. Csodálatos thai étterme, a Chai's Garden kissé szürreálisan „bújócskázik” a hátsó kert labirintusában. Hétfőn, szerdán, szombaton és vasárnap élőzene szól, péntekenként karaoke vár, és az a legjobb az egészben, hogy mindig tele van helyi törzsvendégekkel, akik önfeledten biliárdoznak és dartsoznak.

Cím: 1 Kitto Rd, London SE14 5SN

Szöveg: Sinkó Edit

AMI MÉG ÉRDEKELHET