Jelenleg ez a legveszélyesebb hazai autópálya

Csökkent a balesetek szám a magyar autóutakon.

M0-ás autópálya

2023-ban több mint 14 ezer baleset történt a magyar utakon – bár ez a szám elsőre soknak tűnhet, a két évvel korábbi adatokhoz képest még mindig kevesebb. A Központi Statisztikai Hivatal frissen közölt adatiból az is kiderült, hogy melyik a legveszélyesebb autópálya jelenleg hazánkban.


A KSH adatai szerint összesen 14 452 közúti baleset történt tavaly, mely nagyjából 2 százalékkal kevesebb a 2022-es számokhoz képest. Pozitív hír továbbá, hogy az elhunyt és megsérült személyek száma is mérséklődött, itt 4,3 százalékos javulást tudtunk elkönyvelni.

Az autópályákon történt baleset száma az év utolsó negyedévében estek vissza a leginkább: ebben az időszakban összesen 114 karambol történt, mely 12 százalékos javulást jelent az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

Ez is érdekelhet: 5 európai autóút, ahol garantáltan tátva marad a szánk vezetés közben

Fotó: Shutterstock

M1-es autópálya

A legtöbb baleset az M1-es autópályán történt, számszerűen összesen 40. A legkevesebb ütközés az M7-sen történt, mindössze 5

– írja a VG alapján a Haszon.

Bár a 2023 egészére vonatkozó autópályás adatok még nem állnak rendelkezésre, azt tudjuk, hogy 2022-ben az M1-esen történt a legtöbb baleset: 582 ütközésből 146 történt ezen az autópályán.

Figyelmedbe ajánljuk! Elképesztő fotó: Ilyen a világ legbonyolultabb autópályája

Egyébként évek óta a legtöbb baleset az M1-es történik a hazai autópályákon, de kiemelkedően veszélyes még az M3-as és az M5-ös – míg a statisztikák szerint az M6-os és M7-es kifejezetten biztonságosnak számítanak, az M0-ás pedig a középmezőnyben foglal helyet.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazin néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET