Bárcsak tovább maradhatnánk: íme a világ 5 legszebb repülőtere 2023-ban!

A lista megállapításához az utazók véleményét kérték ki.

changi repülőtér

A Condé Nast Traveller a világ egyik legelismertebb utazási magazinja, az újság olvasói pedig a Readers’ Choice Awards keretében idén is megválasztották a világ legszebb repülőtereit.


A Readers’ Choice Awards díjat idén 36. alkalommal adta ki a Condé Nast: a kategóriában az olvasók szavazhatják meg kedvenc szállodáikat, szigeteiket, légitársaságaikat és persze repülőtereiket. A TOP5-ös ranglista a következőképpen alakult:

5. Zürichi Repülőtér

Fotó: View Pictures / Getty Images

Zürichi Repülőtér

A lista ötödik helyén Svájc legnagyobb nemzetközi repülőtere, a Zürich Airport található. A turistaosztályú mellett elsőosztályú luxus várakozók is helyet kaptak, de pezsgőbárok és whiskybárok kínálatából is válogathatnak az utazók. A felmérés kitöltőinek ezek mellett a kedvére volt, hogy éttermek és bárok széles kínálata várja őket, illetve különösen tetszett nekik, hogy a repülőtéren egy szabadtéri kilátóterasz is van.

4. Hamad Nemzetközi Repülőtér

Fotó: Shutterstock

Hamad nemzetközi repülőtér

A negyedik helyezést Katar monumentális repülőtere, a Hamad nemzetközi repülőtér érte el. A létesítmény sokak szerint inkább egy szálloda érzetét kelti: van benne edzőterem, squash pálya és még egy beltéri medence is. A legmagasabb pontokat a prémium szolgáltatásai miatt kapta, így például a kitöltőknek tetszett az, hogy több típusú várakozóterem, csendes szobák és gyerekbarát központok is megtalálhatók ott. A Hamad repülőtér ráadásul egy hotelt is rejt magában, így akinek túl sok ideje van két járat között éjszaka, annak nem kell messzire mennie azért, hogy egy ágyban tudjon aludni.

Az is kiderült, melyik a legjobb légitársaság: Megválasztották 2023 legjobb európai légitársaságát

3. Incshoni Nemzetközi Repülőtér

Fotó: Shutterstock

Incshoni nemzetközi repülőtér

Dél-Korea legnagyobb repülőtere, az Incshoni Nemzetközi Repülőtér 21 évvel ezelőtt nyitott meg, ám azóta folyamatosan fejlődik. A nagy kereslet miatt 2018-ban egy második terminált is építettek. A szavazóknak a VIP várakozók, az olyan luxusszolgáltatások, mint a beltéri jégpálya, a spa tetszett a legjobban, de a helyi ételeket kínáló éttermekkel, illetve táncos produkciókkal megfűszerezett „kulturális utca” is kedvükre volt. Habár a repülőtér körülbelül 50 kilométerre található a belvárostól, az innen induló gyorssebességű vonat miatt mindössze 43 percbe telik elérni a központig.

És ilyen koncertteremről hallottál már? A futurisztikus koncertterem Las Vegasban, amilyet a világ még nem látott

2. Isztambuli Repülőtér

Fotó: NurPhoto / Getty Images

Isztambuli repülőtér

A két kontinens partjainál elhelyezkedő Isztambul évezredek óta jelentős szerepet töltött be az utazásban és a kereskedelemben is. A 2018-ban nyitott Isztambuli Repülőtérben a modern és fenntartható design fogta meg igazán az embereket, de a különböző high-tech szolgáltatásokat is díjazták a szavazók: a repülőtéren például robotok segítenek az utasoknak tájékozódni többmillió négyzetkilométert lefedő területen.

Ez is érdekelhet: Kijött a lista: ezekbe az országokba érkezik a legkevesebb turista

1. Changi Repülőtér

Fotó: Suhaimi Abdullah / Getty Images

Chagi repülőtér

Szingapúr buja, fenntartható repülőtere idén is előkelő helyezést ért el. A 2019 óta létező repülőtér már önmagában egy desztinációnak mondható: az épület tele van beltéri erdőkkel, vízesésekkel és persze a sokat fényképezett üvegdómos Canopy Park nem csupán az utazókat, hanem a Condé Nast olvasóit is elvarázsolta. Ha ez nem lenne elég elképesztő, a repülőtéren még egy pillangóház, egy 24 órás mozi és egy rooftop medence is helyet kapott.

A teljes lista ezen a linken érhető el.

AMI MÉG ÉRDEKELHET