20 nap sem kell, hogy új tulajdonosa legyen a legkelendőbb használt autónak

Egy friss kutatásban felmérték, melyik autómodellek kelnek el leghamarabb a magyar használtautó-piacon. Mint kiderült, a két legnépszerűbb modell esetében három hetet sem kell várni arra, hogy új tulajdonosa legyen.

A Suzuki Swift szinte azonnal gazdát cserél Magyarországon

A carVertical autóipari adatkezelő cég friss kutatása azt vizsgálta, átlagosan hány nap alatt kelnek el a meghirdetett autómodellek a magyar használtautó-piacon. A lista elején egy, a hazai utakon jól ismert kisautó, a Suzuki Swift végzett 18,1 nappal.

A Swift első helye talán nem olyan meglepő, de az utána következő helyeken szereplő modellek előkelő pozíciója kevésbé tükröződik abban, mennyi van belőlük forgalomban.

​A leggyorsabban új tulajdonosra találó autók:

  1. Suzuki Swift – 18,1 nap
  2. Toyota Hilux – 19,2 nap
  3. Volkswagen Lupo – 21,9 nap
  4. Peugeot 307 – 22,3 nap
  5. Renault Zoe – 23,2 nap

Ezt olvastad már? CES 2024: az autógyártók már az elektromos hajtás alternatíváját keresik

A hvg.hu megjegyzi, a lista első helyein szereplő autók mindegyike rendelkezik valamilyen erénnyel. Például a Lupo kis fogyasztást ígér, a Zoe megfizethető elektromos autózást, a Hilux pedig évtizedek alatt vívott ki magának presztízst.

A lista másik végén szintén vannak meglepő típusok, például rögtön az eljén: az Opel Grandland X alapvetően népszerű SUV-modellnek számít, de úgy tűnik, az eladóknak nincs könnyű dolga, ha megválnának tőle a piacon.

​A leglassabban új tulajdonosra találó autók

  1. Opel Grandland X – 60,9 nap
  2. Volkswagen Arteon – 59,5 nap
  3. Alfa Romeo Stelvio – 55,2 nap
  4. Peugeot 2008 – 53,5 nap
  5. Ford Mustang – 51,9 nap

Ezt az autótípust választották a legtöbben 2023-ban

Tavaly ugyan a magas kamatok és az infláció miatt sok magyar elhalasztotta az autóvásárlást, de még így is viszonylag jól teljesített a magyar újautó-piac: 2023-ban 107 720 új személygépjárművet helyeztek forgalomba, csak 3,4 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban. A használtautó-piac azonban nagyot, 16,2 százalékkal csökkent.

Hogy melyik autótípust választották a legtöbben, arról ebben a cikkünkben írtunk.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!


AMI MÉG ÉRDEKELHET