Hotelek, ahol csak a medence miatt is megszállnánk

Extravagáns szállodák Monacótól Hawaii-ig.

Fotó: Pixabay

Ha neked is fontos, hogy a szálláshelyedhez milyen kényeztető szolgáltatások járnak, vagy milyen érdekes és különleges medencékben lazíthatsz, akkor ezek a hotelek valószínűleg felkerülnek majd a bakancslistádra.

Az arany ereje

Fotó: Facebook

A tibeti St. Regis Lhasa luxusszálloda spa részlegén több ezer aranyozott csempe díszíti a medence alját, ezzel teljesen más színt ad a víznek és persze a hangulatra is egészen más hatással van, mint a megszokott kék szín. A medence 30 fokos vize állítólag a legjobb hőmérséklet az ellazuláshoz.

Szörf után relax

Fotó: surfjack.com

A szörfösök körében kedvelt Waikikin található a Surfjack Hotel, ahol az 1960-as évek stílusában kialakított bungalókban és lakosztályokban élvezheted az old school Hawaii-t. Ez a medence igazi Insta-kedvenc lett!

Éden a sivatagban

Fotó: Instagram

A Arizona Biltmore a Waldorf Astoria lánc egyik tagja, de a hotel mára Phoenix ikonikus szállodájává vált. Az 1930-ban épült szálloda és medencekomplexum egy oázis a sivár környezetben. A hotelban 3 medencerendszer van, a központi Paradise medence a legnagyobb és leglátványosabb. A medencéhez tartozik egy 92 méter hosszú csúszda is, de van külön úszómedence és bungalókat is lehet bérelni.

Körbeölel a természet

Fotó: Instagram

A Hawaii-ra érkezők egyik nagy kedvence a kauai-i The Lodge at Kukui'ula hotel, amely már önmagában attól is fantasztikus, hogy gyönyörű a környezete, de ami még különlegesebbé teszi az az, hogy természetes medencéket és pezsgőfürdőket is kialakítottak a hotel kertjében, tehát nem csak csempézett medencékben csobbanhatunk, hanem homokos öblökben, ami gyerekekkel érkezőknek a lehető legjobb megoldás, mert fokozatosan mélyül.

Azúrkék csoda

Fotó: Instagram

A bahamai Grand Hyatt Baha Mar elképesztő medencéivel (és tengerpartjával) minden igényt kielégít: a hatalmas területen lévő szálloda parkjában van vízi játszótér, úszómedencék, spa-medencék, barlangok, akvárium teknősökkel és cápákkal. A Dean's Blue Hole mesterséges medence vetekszik a tengeri csodákkal: barlangrendszer és vízesések teszik izgalmassá.

Káprázatos színek

Fotó: jademountain.com

A Saint Lucián váró Jade Mountain 24 lakosztályának mindegyike saját merülőmedencével rendelkezik. A medencéket színes üvegcsempével rakták ki, amelyek prizmaként szórják a fényt, ráadásul a hotel medencéiből elképesztő látvány tárul elénk: az UNESCO-védett Pitonsban és a Karibi-tengerben gyönyörködhetünk.

Monaco kincse

Fotó: Instagram

A monacói Hotel Metropole Monte-Carlo már eleve csodás helyen van, de a hotelt ráadásul Karl Lagerfeld tervei alapján építették meg, a medencék közül a sós, meleg vizű medencét üveggel is be lehet fedni. A medencéket és a szálloda parkját napközben csak a szállodai vendégei használhatják, este azonban bárként és szórakozóhelyként működik.

AMI MÉG ÉRDEKELHET