A szakértők szerint ez az 5 legjobb kávézó a kávé fővárosában

A legjobb kávézókat egy vezető gasztronómiai újság állapította meg.

kávézó

Bécs a 19. században vált igazán a kávéházak városává: az 1910-es években már több mint hatszáz kávéházzal büszkélkedhetett, ahova az emberek nemcsak kávézni, hanem beszélgetni, sakkozni, biliárdozni vagy kártyázni is összejártak. 2011-re már az UNESCO is elismerte a város kávéházait, így a kávézók ma már a szellemi kulturális örökségek részét képezik.


A kávétörténelem Bécsben még a 17. században kezdődött. Pontosabban 1683-ban, amikor is az Oszmán Birodalom ismét megpróbálta meghódítani a várost. Ezt a csatát a Habsburg Monarchia és a Német-római Birodalom ellen vívta, az oszmánok a vereségét követően viszont furcsa dolgot találtak táboraikban.

A babzsákokban kávé rejlett, az új italt pedig annyira megkedvelték, hogy 1685-ben elindult a bécsi kávéház-hullám: sorra nyíltak az üzletek és megszületett a ma is híres kávéházi kultúra. A bécsi kávéként ismert ital is nem sokkal később jött világra, ám igazán csak a 18. században terjedt el – ismerteti Ausztria fővárosának kávétörténelmét a Vince.

A vezető osztrák gasztronómiai újság, a Falstaff minden évben összeállít pár ranglistát, így volt ez a bécsi kávézók esetében is. A szerkesztőség szakemberei maguk tesztelték és pontozták a kávézókat, míg végül összesen 5 kategóriában hirdették ki a nyerteseket.

Mutatjuk, milyen elvárásokkal melyik kávézókat érdemes meglátogatnunk!

A legjobb modern kávézó Bécsben: La Mercerie 94/100 pont

A legjobb klasszikus kávéház Bécsben: K.u.K. Hofzuckerbäckerei Demel, 94/100 pont

Na persze ilyet nem biztos, hogy kapunk: Egy csésze húszezer forint, de sok kávéfogyasztó lehet, hogy meg se kóstolná

A legjobb pékségben működő kávézó Bécsben: Joseph Brot, 96/100 pont

A legjobb éttermi kávézó Bécsben: Meierei im Stadtpark, 97/100 pont

Persze ne vigyünk túlzásba a kávézást! Hány csésze kávét ihatunk egy nap?

A legjobb újhullámos (speciality) kávézó: Balthasar, 95/100 pont

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET