4 dolog, amivel könnyen felbosszanthatod a légiutas-kísérőket

A kellemesebb utazásért igyekezzünk mellőzni ezeket.

légiutas-kísérő

A legtöbben nem szeretünk fölösleges felhajtást okozni a repülőgépeken, az viszont kívülállóként nem feltétlen egyértelmű, hogy milyen cselekedetekkel nehezíthetjük meg a légiutas-kísérők munkáját. Emiatt egy szakmabeli elmondta, hogy melyek azok a gyakran megtörténő esetek, amik a leginkább bosszantóak lehetnek a kabinszemélyzet számára.


A PortableProfessional egy utazással foglalkozó YouTube-csatorna, aminek üzemeltetője Megan Gougeon rendszeresen meg szokott osztani követőivel olyan utazási tippeket, amik hasznosak lehetnek bizonyos szituációkban. Egyik népszerű videójában arról mesél, hogy milyen dolgokkal tudják az utasok megnehezíteni a légiutas-kísérők munkáját – számolt be róla az Express.

Ez is érdekelhet: 8 udvariatlanság a repülőn, amitől a légiutas-kísérők a falra másznak

Ülőhelycsere 

Fotó: Suhyeon Choi / Unsplash

Az ülőhelyek elcserélése már a vonatokon is problémásnak számít, nem beszélve a náluk jóval szűkösebb repülőgépekről. A fedélzeten ráadásul a légiutas-kísérőknek biztonsági okokból is ellenőrizniük kell azt, hogy ki melyik ülésen foglal helyet, és hogy minden utas felszállt-e a gépre.

Ezért amennyiben mindenképpen máshova szeretnénk ülni, várjuk meg amíg a gép eléri a repülési magasságot és kikapcsol a biztonsági övre vonatkozó fényjelzés. Ilyenkor jelezzük szándékunkat a személyzetnek, akik segítségünkre lesznek.

A fej feletti tárolók

Fotó: Chris Bignola / Unsplash

A fej feletti tárolók nem megfelelő használatával is meg tudjuk nehezíteni a kabinszemélyzet munkáját. Gougeon elmagyarázta; a tárolók arra vannak, hogy azokat a nagyobb bőröndöket és hátizsákokat pakoljuk oda, amelyek nem férnek el az ülések alatt. Azért pedig, hogy minden utas fel tudja rakni az ilyen csomagokat a saját ülése fölé, igyekezzünk a kisebb táskákat, kabátokat, laptopokat az ülésünk alá rakni, hiszen végső helyzetben úgyis megkér majd erre a személyzet.

A biztonsági ellenőröknek is vannak tippjeik: Ettől a 3 utastípustól áll fel leginkább a repülőtéri biztonsági ellenőrök hátán a szőr

A biztonsági bemutató

Shutterstock

A gyakorlott utazók ugyan pontosan tisztában lehetnek azzal, hogy vészhelyzet esetén mit kell tenniük, ám azoknak, akik ritkábban szállnak repülőre, segítség lehet. Ha folyamatosan beszélgetünk vagy látványosan mást csinálunk a biztonsági tájékoztató ideje alatt, nemcsak, hogy az említett utasokat zavarhatjuk, de a légiutas-kísérők iránt is tiszteletlenségünket fejezzük ki. Képzeljük csak el, hogy milyen lehet, ha a hallgatóság folyamatosan beszélget egy előadásunk közben.

Biztonsági öv

Shutterstock Ezeken a repülős útvonalakon a legdurvább a turbulencia

Az utolsó pontban a youtuber azt a gyakori esetet említi meg, amikor egyes utasok csak külön kérésre képesek megtenni alapvető dolgokat. Ilyen például a – turbulencia esetén életmentő – biztonsági öv bekapcsolása, az asztalok felhajtása vagy a székek egyenesbe állítása. A felszállás és a leszállás a legtöbb esetben csak pár percet vesz igénybe, úgyhogy a zökkenőmentesebb utazás érdekében csak a gép felszállását követően helyezzük kényelembe magunkat.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazin néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET