Le mernél nézni az üvegkilátóból?

A világ leghosszabb üvegösvénye 1000 méter mélység fölött lebeg.

Fotó: Facebook

Kínában a csunkingi Longgang Nemzeti Geológiai Parkban építették meg a világ leghosszabb üvegkilátóját. És ez még nem minden, a park hatalmas sziklái mentén végig kiépítettek egy ösvényt!

Kína ezen vidéke rendkívül változatos, színes és gazdag természeti kincsekben, nem véletlenül alapítottak itt ezt a tudományos parkot. A karszthegység sziklái függőlegesek, és éppen ezért sokáig nem volt bejárható, de néhány éve elkészült az üvegkilátó, az átlátszó árdák és ösvények, amelyekről csodásan belátni az egész tájat. A park dúskál karszt víznyelőkben, völgyekben, barlangokban, sűrű az erdő és egy ókori kínai kereskedelmi útvonal is húzódik a park területén. A Longgang Tiankeng, azaz a Longgang víznyelő a világ ötödik legmélyebb víznyelője, 335 méter mély. Népszerű látványosság még a parkban a Loong, magyarul a Kínai Sárkány barlang, és rengeteg turistát vonz a Skywalk on Clouds kilátó, amely a világ leghosszabb szakadék fölé nyúló kilátója: több, mint 26 méter hosszú, és így 5 méterrel megelőzi az arizónai Grand Canyon fölé emelt építményt.

A patkóalakú konzolhíd üvegből készült, és annyira népszerű, hogy sokan csak a dermesztő mélység miatt látogatnak a földtani parkba, sőt, időnként bázisugrók veszik birtokba a kilátót, és innen szökkennek a több mint ezer méteres mélységbe. A hidat a mérnökök úgy tervezték, hogy biztonságosan kibírjon akár 8 erősségű földrengést,14-es fokozatú tájfunt, egyszerre maximum 200 ember tartózkodhat az építményen. Azért ezt a látvány tériszonyosoknak egyáltalán nem ajánljuk, hacsak pont nem az a céljuk, hogy legyőzzék félelmüket a magasságtól.

Üvegkilátó Kínában, a Longgang parkban:

youtu.be

Longgang Viewing Platform云阳龙缸玻璃廊桥
AMI MÉG ÉRDEKELHET