A világ egyik legnagyobb labirintusa Magyarországon tekereg

Gondoltad volna?

Csillagösvény labirintus, Ópusztaszer

A labirintusok amellett, hogy látványos és érdekes kiegészítői lehetnek egy-egy területnek, kiváló szórakozást nyújtanak a gyerekek, és persze a felnőttek számára is. A világ egyik legnagyobbja ráadásul itthon található.


Kevés olyan helyzet van, amikor az emberek élvezik azt, hogy elvesztek valahol, a labirintusok viszont a kivételhez tartoznak. Érdekes módon a labirintusok az egész világon elterjedtek, hagyományuk pedig évezredes múltra tekint vissza.

TikTokos kvízjátékunkban próbára teheted a tudásod: Kitalálod, melyik országra igazak a következő állítások? – 4. rész

Fotó: Shutterstock

A Masone labirintus, Párma, Olaszország

A világ legnagyobb labirintusa Olaszországban, nevezetesen Pármában helyezkedik el. A Masone labirintust története elég mókás, ugyanis születését egy fogadásnak köszönheti. Az olasz Franco Maria Ricci egy beszélgetés során feldobta az ötletet, hogy meg szeretné építeni a világ legnagyobb labirintusát. Jó barátja, Jorge Louis Borges író lehetetlennek tartotta ezt a küldetést, ám végül sikerült kivitelezni.

A második legnagyobb labirintus Észak-Írországban, a Castlewellan Forest Parkban található. A nagyjából hatezer fából álló, Castlewellan Peace Maze névre hallgató útvesztő kiépítéséhez 2000-ben kezdtek hozzá, azóta pedig a térség egyik legnépszerűbb látványosságának mondható.

A világ harmadik legnagyobb labirintusa viszont Magyarországon, egészen pontosan Ópusztaszeren kanyarog. A Csillagösvény 3,5 kilométeren át, egy félhektáros területen terül el. Érdekessége, hogy a látogatók rejtvények megoldását követően tudnak kijutni az ösvények közül, ha pedig rosszul válaszolnak, akkor egy „zsákutcába” kerülnek.

És a magyar városok beceneveiről hallottál már? 5 magyar város, amit máshogy is hívnak, mint ahogy a térképen szerepel

A Csillagösvényről TikTok-videónkban is hallhattok: 

@drive.magazine Akárcsak egy fantasy filmben!♣️♦️ #drivemagazine#foryou#világ#magyarorszag#labirintus#alfold#latnivalo#program♬ Focus New World - Hoa Mit

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET