Robotkávé, egyéni tejhab, földrengés a lattéhoz – különleges kávézók

A legmenőbb helyek, amelyeket fel kell vennünk a bakancslistánkra, és felkeresni, amint lehet utazni.

Fotó: Instagram

Már szinte minden kalandor vágja a centiket, hogy végre útra kelhessen, új helyeket fedezhessen fel, és eddig ismeretlen finomságokat kóstoljon meg. Ha vége lesz a pandémiának, érdemes ezeket a kávézókat is meglátogatni!

Már megmutattunk a luxusmárkák saját kávézóit, a legjobb balatoni cafékat, most pedig érdekes, tematikus helyeket ajánlunk, amelyeket nemcsak a kávé íze miatt ajánlott kipróbálni, hanem magáért az élményért is. De összességében már abba is jó belegondolni, hogy nem sokára megint be lehet ülni enni, inni, beszélgetni a vendéglátóhelyekre, ilyen bizarr kávézókat kipróbálni pedig a visszatérés non plus ultrája lesz!

Így készítik a robotok a kávét Ausztráliában, a Once Alike Coffee-ban:

www.instagram.com

A kávéautomata szó teljesen más jelentést kap: igaz, a Victoriában lévő kávézóboxban egy robot készíti el a forró italt, de így is specialty kávét kapunk, nem csak egy sima porkapucsínót.

Megrajzolt élmény a Forever Rose Caféban

www.instagram.com

Londonban, Dubajban és Abu-Dzabiban is ki lehet már próbálni, milyen egy 2D-s mesevilágba csöppenni: az egész enteriőr olyan, mintha egy megrajzolt világ díszletei közé érkeznénk. És még egy kis plusz: a kávézóban olyan üvegbúrába zárt rózsát vehetünk, amely akár egy évig is elél.

Hagyj üzenetet Hanoiban, a The Note Coffee-ban!

www.instagram.com

Ebben a színpompás vietnami kávézóban a vendégek üzenet hagynak egymásnak a falon, az asztalon és úgy egyáltalán minden létező felületen – csak egy ragadós post-it kell, néhány gondolat, és máris részese vagy az élménynek.

Cuki bárányok, isteni gofri és egy jó kávé Szöulban, a Thanks Nature Cafében

www.instagram.com

A cicás és zoo kávézókhoz hasonló ez a koreai koncepció, itt azonban szép, ápolt és tiszta bárányok társaságában falatozhatunk, beszélgethetünk. A cukiság azonban nem merül ki a hús-vér állatkákban, a báránytematika az ételek, italok dekorálásán is visszaköszön.

Remek marketingfogás a személyre szabott kávé Los Angelesben, a Carrera Caféban

www.instagram.com

A Ripple Maker tejhabdekoráló géppel bármilyen feliratot, formát, mintát és képet kérhetünk a kávénkra, így a Carrera baristái rendeléskor felveszik az egyedi kérést és 2 perc múlva már a kezünkben lehet egy Ryan Gosling-portrés vagy egy Hollywood-feliratos latte.

Fantasy imádóknak kötelező a kaliforniai Requiem Café

www.instagram.com

Az anaheimi kávézóban mindent mesék, varázslótörténetek, boszorkány, szörnyek és hercegnők ihlettek. Ihatod a kávédat tündérfán, egy legendás trónon vagy egy varázsló laborjában.

Annyira jó a kávé, hogy megremeg alattunk a föld Spanyolországban, a Disaster Caféban

www.instagram.com

Lloret de Marban található a Disaster Café (azaz katasztrófa kávézó), ahol csak rendelned kell, a földrengés élményt pedig gratisz kapod a forró italod mellé!

AMI MÉG ÉRDEKELHET