3 varázslatos európai város, ha külföldön szilvesztereznél

Programokban és látványban nem lesz hiány.

berlin szilveszter
Fotó Miguel Villagran/Getty Images

Van, aki otthon, a családja körében, más hangulatos házi buliban vagy óriási utcabálon szereti köszönteni az új esztendőt. Videónkban azoknak hoztunk három javaslatot, akik legszívesebben külföldön, egy élményekkel teli kiruccanáson ünnepelnek.

Edinburgh – Hagyományok és buli

Getty Images

Edinburgh, Skócia

Skóciában a szilveszterhez egész rendezvénysorozat kapcsolódik. A Hogmanay, ahogy a skótok óévbúcsúztatását nevezik, a legtöbb városban, így Edinburgh-ben is már december 30-án elkezdődik. Ekkor fáklyás felvonulást rendeznek a városban, majd szabadtéri koncertekkel, tűzijátékkal és utcabállal teszik felejthetetlenné a január elsejének hajnaláig tartó néhány napot.

Ha melegebb helyre menekülnénk: 5 napsütötte úti cél azoknak, akik a telet is melegben szeretnék tölteni

Berlin – A közösség ereje

Adam Berry/Getty Images

Berlin, Németország – szilveszteri show a Brandenburgi kapunál

Németország kozmopolita fővárosa az év minden szakaszában igazi felüdülés, hiszen sokszínű, pezsgő, izgalmas, tele kulturális eseményekkel, koncertekkel és persze történelemmel. Mi is foglalhatná ezt leginkább keretbe, mint az a hangulatos szilveszteri buli, ami a város egyik legfontosabb nevezetességénél, a Brandenburgi kapunál van szilveszterkor? A kapu, amely egykor a határt jelentette Kelet-Berlin és Nyugat-Berlin között ilyenkor összehozza az embereket egy grandiózus utcabálon.

Ha egy csendesebb belföldi elvonulást tervezünk: 5 csendes belföldi úti cél, ha elbújnál a világ elől

Zakopane – Elvonulás a festői tájban

Getty Images

Zakopane, Lengyelország

Hófödte táj, csodás faházak, tökéletes terep egy csendes elvonulásra – ez Zakopane, ahol aktívan eltölthetjük a téli szabadságunkat. Persze szilveszter éjjelén azért itt sem kell a szomszédba menni a jó hangulatért, a Magas-Tátrában is megadják a módját az óév búcsúztatásának. Amíg pedig az esti bulira várunk, mindenki kedve szerint eltöltheti a napot síeléssel, kirándulással vagy éppen a termálfürdőben való ejtőzéssel.

AMI MÉG ÉRDEKELHET