A korona nyomában: ezeken a helyszíneken forgatták a sorozat utolsó évadát

A nemrég debütáló hatodik évad margójára.

A filmes helyszínek mindig is népszerű úti céloknak számítottak a rajongók körében, nincsen ez másképp A korona című Netflix-sorozat esetében sem. A királyi család történetét végigkísérő széria legújabb, hatodik évada nemrég debütált a streamingen, ennek apropóján pedig megmutatjuk, milyen helyszíneken zajlott a forgatás, és mely épületek elevenítették fel a történelmi eseményeket.


Mi történik a hatodik évadban?

A hatodik évadban Diána hercegné alakuló viszonyára, illetve Károly herceg Kamillával való kapcsolatát követhetik a nézők. Nagy-Britannia bulvármagazinjai kíméletlenül tudósítanak a fejleményekről, a harcoknakpedig Vilmos és Harry herceg kerül a kereszttüzébe. Mindeközben II. Erzsébet királynő a monarchiát érintő aggodalmai is bemutatásra kerülnek.

Az utolsó évad záróepizódját két részre bontották. Az első négy rész már kijött a Netflixen, a fennmaradó epizódokat pedig legkorábban december 14-én láthatjuk majd.

A filmes helyszínek népszerűsége a várakozások szerint csak növekedni fog: 6 utazási trend, ami meghatározhatja a 2024-es turizmust

St. Andrews – Skócia

Fotó: Shutterstock

St. Andrews, Skócia

A Time Out szerint a skót St. Andrews egyetem főszerepet kap a 6. évad utolsó epizódjaiban, hiszen Vilmos herceg itt ismerkedett meg későbbi feleségével, akit akkoriban még mindenki Kate Middletonnak szólított – természetesen az egyetemnek nehéz évek voltak, hiszen már ekkor rengetegen követték Vilmos életének alakulását.

Jardinets de Grácia – Barcelona

A stáb éppen Barcelonában dolgozott, amikor a néhai királynő elhunyt. Talán meglepő, de a sorozatban Barcelona helyettesíti Párizst, és itt került sor a Diána tragikus halálát ábrázoló jelenetsorra is.

Ha az érdekelne, hol nyaraltak a királyi család tagjai: 6 szálloda, ahol a királyi család tagjai is megpihentek már

Darthmouth House – London

A Diána kapcsolatának kibontakozásául szolgáló párizsi Ritz Hotelben forgó jelenetek leforgatása nem volt kis munka. Az ikonikus hotel ábrázolásához Alison Harvey díszlettervező szerint nagyjából hét helyszínre utazott a stáb, közülük az egyik a Darthmouth House grúz stílusú épülete volt, melyet ma esküvőkre és rendezvényekre is ki lehet bérelni.

Somerley – Hampshire 

Károly herceg rezidenciájául szolgáló Highgrove-t a sorozatban Hampshire vidéki háza, a Somerley testesíti meg. Itt készült a Kamilla 50. születésnapja alkalmából megrendezett parti, ahol a színészek a táncparketten keresztül ábrázolják a múlt eseményeit.

Mallorca – Spanyolország

Fotó: Anwar Hussein / Getty Images

Diána hercegné Mallorcán

A korona hatodik évadának első részeiben Diána hercegné és Dodi Saint-Tropezben töltött nyaralását láthatjuk a képernyőn. A jelenetekben megelevenedik az 1997-es év, amikor is paparazzik sokasága követte végig Diánát és Dodit – a nyaraláson történt események helyszínéül a stáb Mallorca szigetét választotta.

Ha inkább a horrorfilmeket szeretjük: 6 horrorfilmes helyszín, amit a valóságban is meglátogathatunk

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET