Kihagyhatatlan kellékek téli túrázáshoz

Készülj fel mindenre, akkor nagy baj nem érhet a szabadban!

Fotó: Shutterstock

Aki nem látta még télen a deres vagy éppen havas erdőt, az nem látott még igazán elvarázsolt tájat sem. A hó alatt pihenő természet, a dér által megcsípett erdei bogyók és a finom, hideg illat olyan élményt nyújt, amilyet a legszebb mesékben is nehezen találni. Ahhoz viszont, hogy az ember csak az élményre tudjon koncentrálni nem árt alaposan felkészülni.

​A téli túra must have darabja a csúszásgátló

Egy párezer forintos dologról beszélünk, amit mindenkinek illik beszerezni, aki a hó, vagy dérlepte csúszós faleveleken szeretne mászkálni, de annyira nem szeret félni és nem szereti a bokatörést sem. Bármelyik túrázásra vagy sportokra szakosodott üzletben be lehet szerezni azt a kis kütyüt, amit a cipőnkre húzva hordhatunk az egész túra alatt.

​Outfit of the hike: a megfelelő aláöltözet

A kényelmes, meleg kabát is nagyon fontos, de önmagában nem elég, ha az ember nem öltözik fel rendesen alatta, majd vetkőzni kezd és szépen megfázik. A futáshoz és a kinti sportokhoz sem véletlenül fejlesztettek ki olyan technikai ruhákat, amik amellett, hogy jó légáteresztők, benn is tartják a meleget, így kevésbé fogunk megizzadni és kevésbé lesz szükségünk arra, hogy egy szál felsőben mászkáljunk a -2 fokban.

​Warm up: melegítő kenőcs

Egy jó pár kilométeres túra a hidegben nagyon megerőltető tud lenni a mozgáshoz kevésbé szokott izmoknak, de még azokét is igénybe veszi, akik rendszeresen sportolnak. A sportboltokban és a drogériákban is beszerezhető melegítő kenőcsök azonban segítenek megvédeni a leterhelt izomzatot, és kellemes meleg érzéssel töltenek el. Indulás előtt 30-60 perccel kenjük fel.

Veszély esetére: életmentő fólia

Aki szépen követi a fákra felfestett jelzéseket, az valószínűleg nem téved olyan helyre, ahol nem fogják megtalálni, de balesetek mindig lehetnek. Egy ilyen balesetnél pedig akár több óra is lehet, mire megérkezik a segítség, ami nagyon nem vicces a téli mínuszokban. Ehhez találták ki a pár száz forintért beszerezhető életmentő fóliát, ami melegen tart addig, ameddig meg nem érkezik a segítség.

​Védd a telefonod: Life pocket

youtu.be

The Life Pocket™ keeps your phone alive longer - never miss a shot

Elsőre úgy hangzik, mintha a szelfiket kellene megmenteni, de ennél sokkal többről van szó. A telefon az erdőben tájékozódásra és arra szolgál, hogy veszély esetén gyorsan segítséget lehessen hívni. Az eszköz azonban nagyon gyorsan tud merülni bizonyos hőfok alatt, ezért jó, ha beletesszük egy melegítő tokba, a Helly Hansen Life Pocketjába, ami megakadályozza azt, hogy pont akkor ne legyen már benne szufla, amikor a legnagyobb szükség lenne rá. Teljesen feltöltött eszközzel induljunk útnak, ezt talán nem kell mondani.

AMI MÉG ÉRDEKELHET