5 karácsonyi koktél, aminek a receptjét biztosan elkérik majd a vendégek

Különleges koktélok a különleges alkalomra.

Egyre inkább közeledik az ünnepi időszak, sokan pedig már azt tervezik, milyen ételekkel lepjék meg a családot. Míg a vacsora központi szerepet játszik a karácsonyi összejöveteleken, az italoknak sem kell kimerülniük a tojáslikőrben. Összegyűjtöttünk pár egyedi karácsonyi koktélt, melyeknek a receptjét nagy eséllyel elkérik majd a vendégeink.


Áfonyás Persimmon Sangria

Forrás: shortgirltallorder / Instagram

A sangirát sokan egy nyári, mediterrán italnak gondolják, pedig a hideg időszak alatt is ugyanannyira megállja a helyét. A Cosmopolitan receptje szerint öntsünk egy nagy kancsóba egy üveg fehérbort és 5 cl vodkát. Ehhez adjunk hozzá egy csésze friss áfonyát, 2 db vékonyra szeletelt datolyaszilvát és egy rúd fahéjat. A keveréket hagyjuk ázni pár órán át (2-4), majd ezt követően vegyük ki a fahéjrudat belőle és öntsünk hozzá 750 ml almacidert. A poharakba rakjunk egy kevés jeget, és már fogyaszthatjuk is az italt.

Ez is érdekelhet: Ha lenyűgöznéd a családot: forralt boros torta, ami az ünnepi időszak sztárja lehet

Spiced Orange Espresso Martini

A kávékedvelők kedvenc koktélját, az Espresso Martinit egy kis csavarral könnyedén karácsonyivá tehetjük. Egy mixerbe rakjunk jeget, majd öntsünk 5 cl vodkát, egy adag (30ml) eszpresszót és 2,5 cl Kahluát (kávélikőrt) rá. Ezt édesítsük egy kis cukorsziruppal (cukorból és vízből kikeverhetjük), illetve adjunk hozzá egy teáskanál fahéjat és egy gerezd narancs levét. Rázzuk fel vagy keverjük el alaposan, majd egy narancskarika társaságában tálalhatjuk is.

Ha még is egy jó bornál maradnánk, ezekre figyeljünk! Borok és ételek párosítása: 6 alapszabály, amit minden borínyencnek érdemes tudni

1888 Coquito 

Az édes, krémes italok kedvelőinek nagy kedvence lesz a Brugal koktélja. Egy turmixgépbe öntsünk 35 cl Brugal 1888 rumot, 40 cl kókusztejet, 30 cl kókusztejszínt, 70 cl cukrozott sűrített tejet és 1 teáskanál vaníliakivonatot. Miután összeturmixoltuk a keveréket, öntsük azt egy nagy kancsóba, és helyezzünk bele egy rúd fahéjat. A kancsót legalább 4-5 órán keresztül hűtsük. A poharakba rakjunk pár kocka jeget, öntsük rá a koktélt és ha van otthon, ráreszelhetünk egy kis szerecsendiót is.

Rozmaringos, fahéjas vérnarancsos koktél 

Egy kisebb vérnarancs levét facsarjuk egy pohárba, majd keverjük össze egy szál rozmaringgal. Ezt követően öntsünk hozzá 5 cl bourbont és pár öntés cukorszirupot (víz és cukor keveréke). Utóbbiból ízlés szerint többet is rakhatunk hozzá. Alaposan keverjük össze a hozzávalókat, rakjunk egy pohárba pár kocka jeget és öntsünk rá a koktélból. Ezután ízlés szerint feltölthetjük a poharat egy kis szódavízzel, a poharat pedig egy rúd fahéjjal és egy körszelet vérnaranccsal díszíthetjük.

Ünnepi áfonyás vodka 

Egy mixerbe öntsünk 5 cl vodkát, 2 cl Aperolt, 5 cl áfonyalevet és egy kisebb lime levét, majd ehhez öntsünk egy pár öntés cukorszirupot (víz és cukor keveréke). Keverjük ezt alaposan össze, majd egy pohárba rakjunk pár jégkockát és öntsük rá a koktélt. Az italt friss áfonyaszemekkel és egy kis reszelt fahéjjal díszíthetjük.

Ha már Aperol: Kihívója akadt az Aperol Spritznek: ezek az ételek és italok tarolhatnak 2024-ben

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET