Mozogd le a karácsonyi ebédet! Vedd célba Magyarország legszebb túraútvonalait!

Hasznosítsd a plusz sütik és szaloncukrok adta energiát!

Fotó: Shutterstock

Három nap masszív evés után nem árt egy kis mozgás, de a kanapé és a tévé sokszor visszatart attól, hogy lemenjünk az edzőterembe és komolyan nekilássunk leadni az ünnep alatt felszedett kilókat.

Dobogókő

Azt csak a legkomolyabb túrázóknak javasoljuk, hogy három nap sütimérgezés után pont a Rám-szakadékhoz induljanak, helyette inkább egy rövidebb útvonalat szeretnénk ajánlani, ami szintén a híres vendégháztól indul. A túra hossza 11,1 kilométer, amit nagyjából 2 óra alatt lehet teljesíteni és olyan csodálatos dolgokat tartogat, mint a zafír színűre fagyott Királykút, vagy a mesés panorámával rendelkező Prédikálószék.

Az útvonalat itt találod!

Szentgyörgy-hegy

Most éppen nem a bor miatt írunk a Balaton-felvidék egyik legszebb pontjáról, hanem azért, mert ez az a hely, ahol úgy tudunk túrázni, hogy közben a Balaton végig a lábunk előtt hever. A könnyed túra során megnézhetjük a híres bazaltsípokat, megcsodálhatjuk a Szigligeti várat és a végén, természetesen ihatunk egy pohár bort is.

Az útvonalat itt találod.

Fotó: Unsplash

​Farkashegy

A Farkashegy egy kevésbé ismert körtúra, ami a Normafa mögött kezdődik és Budakeszit megkerülve ér véget a KFKI mellett. A körtúra szinte végig panorámás és nem mellesleg Covid-biztonságos is, ugyanis sokkal kevesebben látogatják, mint a szomszédos János-hegyet. A terület végig jól járható, egy keskeny útszakasz kivételével nem tartalmaz semmi olyan meglepetést, ami miatt nagyot eshetünk.

Az útvonalat itt találod.

Zebegény

Egy nagyon tapasztalt túrázó már alig várja, hogy a két ünnep között legyen ideje megtenni az alig 20 kilométeres, komoly nehézségeket is rejtő túrát a Dunakanyarban. A páratlan látványt és panorámát kínáló útvonalat azonban tényleg csak azoknak ajánljuk, akiknek külön szekrénye van otthon a különleges körülményekre tervezett kiegészítők számára. A legjobb, ha Zebegényig vonattal mész és jól feltankolsz az ország egyik leghíresebb rétesezőjében, aztán nekivágsz a kemény útnak, amiben minden benne lesz, amit a Duna mellett látni kell.

Az útvonalat itt találod.

AMI MÉG ÉRDEKELHET