1300 éve fogadja vendégeit a világ legrégebbi szállodája

Történelmet lélegeznek a falak

legöregebb szálloda

A Japánban található Nisijama Onszen Keiunkan a világ legöregebb szállodája.

A világ leghosszabb ideje működő hoteljét Japánban, az ország középső részén fekvő Jamanasi prefektúrában találjuk – derül ki a Matador Network cikkéből.

A Nisijama Onszen Keiunkan nevet viselő intézmény valójában nem egyszerű hotel, hanem egy úgynevezett rjokan. A kifejezéssel azokat a jellemzően meleg vizű források környékén épült tradicionális japán fogadókat illetik, ahol a szobákat tatami borítja, a vendégek pedig futonágyakon hajthatják álomra fejüket. Gyakran buddhista szerzetesek nyitottak hasonló fogadókat abból a célból, hogy legyen hol megszállniuk az utazóknak.

Ez is érdekelhet: Lezárják a kiotói gésanegyed egy részét a szemtelen turisták miatt

A Nisijama Onszen Keiunkan 705-ben nyitotta meg kapuit és azóta is megszakítás nélkül üzemel

– ezzel pedig hivatalosan is övé a világ legrégibb szállodájának Guinness-rekordja.

A rjokan mindig is népszerű üdülőhelynek számított, népszerűsége azonban az említett cím 2011-es odaítélése óta szökött az egekbe. Manapság igazi bakancslistás tétel megszállni a világ legöregebb hoteljében.

Divathullám ide vagy oda, az 1300 éves szálloda kétségkívül megér egy látogatást, a környék olyan, mintha csak Mijazaki Hajao rajzfilmkészítő fejéből pattant volna ki.

A helyi termálfürdő (japán nevén onszen) az évszázadok alatt számos híres vendéget fogadott katonai vezetőktől egészen Naruhito jelenlegi japán császárig.

Nem kell azonban aggódnunk, egyszerű földi halandóként is kivehetjük a 37 szoba valamelyikét. A szálloda minden pórusából árad a történelmi múlt, a személyzet tagjai is kimonót viselnek.

Ezt is figyelmedbe ajánljuk: A Fuji lábánál építi fel a jövő városát a Toyota

Azért persze a modern élet kényelmeiről sem kell lemondanunk, ingyenes WIFI is a vendégek rendelkezésére áll.

A japán kultúrában egyébként gyakran előfordul, hogy egy vállalkozást akár évszázadokon át ugyanaz a család üzemeltet. Jellemző, hogy a világ második legrégebbi szállodája is a felkelő nap országában működik.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazin néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET