Tényleg ezek lennének a világ legjobb ingyenes turisztikai látványosságai?

Persze a világ tele van sok szép hellyel, de tapasztalt utazók szerint ezek a legjobbak.

Horseshoe Falls
Shutterstock

Az utazási költségvetés nagy részét elviszi a repülőjegy és a szállás – azért adtunk arra is már tippeket, hogy a szálláson hogyan lehet spórolni –, ezért általában kevesebb marad a programokra és a látványosságokra. De mi lenne, ha legközelebb olyan helyre utaznál, ahol még nem voltál? Persze lehet, hogy kicsit messze van, de legalább a látnivaló ingyen lenne.

Mivel egyre drágábbak a repülőjegyek, kénytelenek vagyunk máson megfogni a pénzt: lehet főszezonon kívül utazni, taxi helyett használhatunk telekocsit vagy tömegközlekedést, sőt a pénzváltáson is lehet spórolni, ha tisztában vagy a valutaárfolyamokkal.

Viszont ha már elindulunk világot látni, akkor logikusan a legtöbb dolgot szeretnénk megnézni vagy megtapasztalni az úti célunkon. A nyaralóházakat közvetítő Casago felállított egy top 10-es listát a TripAdvisor ötcsillagos értékeléseinek adatai alapján a világ legnépszerűbb ingyenes turista attrakcióiról. Egy biztos: vitatkozni lehet vele, de tény; ma már nem sok ingyenes látványosság van világszerte, ezért érdemes felírni őket – még akkor is, ha Európából csak egyetlen úti cél került fel a listára.

Olvasd el ezt is! Ha kimaradt a nyaralás: 5 film, amit ha megnézel, garantáltan jobb kedved lesz

Shutterstock

Amerikai Egyesült Államok Légierejének Nemzeti Múzeuma

A Casago tanulmánya szerint a világ legjobb ingyenes turisztikai látványossága a festői belga Brugge városában található: a Luc Vanlaere hárfaművész által vezetett Mini Harp Museumról szóló vélemények 94,5 százaléka ötcsillagos. Intim és időben véletlenszerű koncertek helyszíne is egyben ez a kiállítás, amely a festői környezetéről híres várost tölti meg melankolikusa dallamaival.

A második helyezett az Amerikai Egyesült Államok Légierejének Nemzeti Múzeuma (National Museum of the US Air Force), és ezen kívül még három amerikai látványosság került fel a legjobbak listájára. A múzeum látogatói az amerikai légierő történetének különböző korszakaiba kapnak betekintést.

Shutterstock

Az Amerikai Egyesült Államok Légierejének Nemzeti Múzeuma

A lista harmadik helyén a Horseshoe Falls áll, a legnagyobb a három vízesés közül, amelyek a kanadai Niagara-vízesést alkotják (Horseshoe Falls, American Falls és a Bridal Veil Falls - a szerk.).

Ez is érdekelhet: Sör, kultúra és egy kis túra: 10 változatos őszi program, amit hiba lenne kihagyni

Shutterstock

Ha pedig esti időszakban jutnánk el a természeti csodához, az sem lehet akadály, hiszen éjszakai megvilágításával egy teljesen egyedi élményt élhet át sötétben is az odalátogató.

Spanyolországban helyzet van: Támadnak a halak Spanyolországban

A top 10 ingyenes látványosság a világon a Casago szerint 

  1. Luc Vanlaere hárfaművész (Mini Harp Museum), Brugge, Belgium
  2. Az Egyesült Államok Légierejének Nemzeti Múzeuma, Egyesült Államok
  3. Horseshoe Falls, Kanada
  4. Nemzeti Gyalogsági Múzeum és Katonaközpont, Egyesült Államok
  5. Bacalar-tó, Mexikó
  6. Arany templom, India
  7. Cerro Fitz Roy, Argentína
  8. Az ismeretlen katona sírja, Egyesült Államok
  9. Ausztrál háborús emlékmű, Ausztrália
  10. Lanta Animal Welfare, Thaiföld
AMI MÉG ÉRDEKELHET