Közeleg a húsvét, ilyen programokkal várják jövő héten a látogatókat Palócföldön

Készülnek.

hollókő, húsvét
A Magyarország északi részén, Budapesttől egy-két órára található Palócföldön több település is különleges programokkal készül a húsvéti időszakra. Mutatunk három olyan helyszínt, ahol a családok, barátok, de az egyedül utazók is jól érezhetik magukat az ünnepi mulatságokon.


Hollókő 

A hagyományok és az életöröm tiszteletére megrendezett Hollókői Húsvéti Fesztiválon a látogatók négy napnyi programból válogathatnak. Lesz közöttük folklór, palóc gasztronómia, vödrös locsolkodás, de a szervezők családi- és gyermekprogramokkal is készültek. Ahogy azt a turizmus.com is írja, Hollókőn felelevenítik a kereplőzés hagyományát, a hangulatot pedig táncházzal és tánctanítással fokozzák.

A programokról ezen a linken lehet bővebben tájékozódni.

Mátraverebély-Szentkút

Aki egy kicsit mélyebben szeretne elmerülni a húsvét eszméjében, annak érdemes Mátraverebély és Szentkút felé venni az irányt. A Mátra és a Cserhát ölelésében található nemzeti kegyhelyen minden évben litániákkal, misékkel és különböző szertartásokkal készülnek az időszakra. Nagycsütörtökön, nagypénteken és nagyszombaton egésznapos programok várják a látogatókat, akiket egy ferences szerzetes kommentárjai segítik majd a megértésben.

A programokról ezen a linken lehet bővebben tájékozódni.

Amennyiben inkább külföld felé kacsintgatnánk: 5 alternatív európai úti cél, ha a hosszú hétvégék alatt utaznál

Ipolytarnóc 

Szuper gyerekprogramokkal vár a négynapos ünnep alatt a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság és a Novohrad-Nógrád UNESCO Globális Geopark az Ipolytarnóci Ősmaradványoknál: lesz tojáskeresés, kisállat-simogató, arcfestés, nyúldobó verseny, kézműves program, hűtőmágnes-készítés és természetesen tojásfestés is. A Mocsárjáró címen futó esemény keretében a látogatók a Miocén erdő vízi élővilágát fedezhetik fel, de ezek mellett termelői vásár és tematikus túra is.

A programokról ezen a linken lehet bővebben tájékozódni.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET