6 horrorfilmes helyszín, amit a valóságban is meglátogathatunk

Ha egy kis adrenalinra vágynánk.

ragyogás film
Profimedia
Sokan örömmel látogatják meg egy-egy kedvenc filmük forgatási helyszínét. Mi is összegyűjtöttünk már pár kihagyhatatlan filmes helyszínt, de most azoknak a filmrajongóknak is készítettünk egy listát, akiknek a fantáziáját inkább az ijesztőbb műfajok keltik fel.


Vigyázat, a leírások spoilert is tartalmaznak!

Az ördögűző (1973)

A népszerű horrorfilm végén Damien Karrast (Jason Miller) megszállja egy démon, és arra készteti a férfit, hogy kilépjen ablakából. Végül Karras élete egy lépcsősor alján ér véget.

A jelenetet az amerikai Washington D.C.-ben – pontosabban Georgetown területén – forgatták, és bár egy kis filmes trükközés is kellett a végeredményhez, a helyszínt máig meg lehet látogatni.

Az 1895-ben épült lépcsők a Prospect street, a 36. street és az M street kereszteződésénél találhatók, mára pedig egy emléktábla is őrzi a film emlékét.

Ragyogás (1980) 

A Stephen King regényén alapuló filmet két helyszínen forgatták. A külső jelenetek az oregoni The Timber Lodge nevű szállodánál készültek, a hotel belsejét pedig a kaliforniai Yosemite Nemzeti Parkban található Ahwahnee Hotelről mintázták. A forgatást egyébként egy váratlan tűzeset miatt egy ideig szüneteltetni kellett – a tűz kialakulásának oka máig tisztázatlan.

Ha kevésbé ijesztő helyszínek is érdekelnének: 6 kihagyhatatlan filmes helyszín, ami minden filmrajongót inspirálhat

Interjú a vámpírral (1994)

Az Anne Rice 1976-os regényén alapuló Interjú a vámpírral című filmben a Brad Pitt által megtestesített Louis ültetvénye jelenleg is New Orleansban található – ráadásul a színész tulajdonában. A temetős jeleneteket a Louis villáját szegélyező, szobraival az ókori Görögországot megidéző Oak Alley ültetvényesnél forgatták.

Ugyanakkor Louis fényűző szalonjait és hálószobáját egy másik helyen, a Destrehan ültetvényen forgatták. Az itteni istállót a 12 év rabszolgaság című filmben is viszontláthattuk.

A köd (1980) 

John CarpenterA köd c. filmjének egyik legfelismerhetőbb helyszíne a „Spivey Pontnál" található világítótorony. Stevie Wayne rádiós DJ erről a helyről figyelmezteti a helyieket, hogy egy természetfölötti köd közelít a település felé.

A világítótornyot máig meglátogathatják a kíváncsi turisták: ehhez „mindössze„ 308 lépcsőn kell leereszkedni. Egy látogatóközpont is várja itt az embereket, ahol megismerkedhetünk az épület történelmével.

Bár a filmet a világítótorony helyett egy stúdióban forgatták, a kaliforniai Point Reyes Station közeli faluja testesítette meg a külső jeleneteket.

A texasi láncfűrészes mészárlás (1974)

Mielőtt beindulna a káosz, a film szereplői megállnak egy megviselt benzinkútnál, ahol a táblák szerint barbecue is kapható. A lepukkant benzinkút ómég ma is áll a texasi Bastrop településén, de már teljesen átalakították egy barbecue étteremmé.

Az épületet egyébként két lelkes rajongó, Roy és Lisa Rose vásárolta meg 2014-ben, akik a felújítás során igyekeztek megőrizni a filmben látható stílust.

Ezt olvastad már? A világ legveszélyesebb útja, mely évente 200 áldozatot követel

Péntek 13 (1980)

A hátborzongató jelenetek forgatásához a Péntek 13 stábja New Jersey-be, egészen pontosan a Hardwick településénél található No-Be-Bo-Sco kempingbe utaztak.

A kemping furcsa neve egy rövidítés, hosszabban így hangzik: North Bergen Boy Scouts, azaz Észak-bergeni cserkészfiúk. A helyszínen 2011 óta indulnak vezetett túrák, de mivel ritkán tartják meg, a helyek általában jó előre betelnek. A túra során a filmben szereplő kabinokat, a fészert, ahol a generátor volt, és a fürdőszobákat mutatják be, de persze az ikonikus kenut is megnézhetik a résztvevők.

(Via)

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!


AMI MÉG ÉRDEKELHET