Halat kérünk! – 5 szuper fővárosi halétterem

5 hely, ahol garantáltan elégedett leszel, ha szereted a hazai és tengeri halakat. És még rendelni is lehet!

lazac
Fotó: 123rf

Nyáron olvashattad az ország legjobb halas éttermeinek listáját a Drive.hu-n, most pedig megmutatunk 5 pompás budapesti bisztrót, ahol érdemes megkóstolni a harcsapaprikást, a brazil hallevest vagy akár polip carpacciót. Elő a mobilt, rendelj valami finomat vacsorára!

1. Keszegsütő

Fotó: Instagram

Harcsatepertő

A pesti Váci úton olyan házias ízekre, családias hangulatra találunk, amire sehol máshol a fővárosban. A kis kétszintes étteremben fix a menü, nincsen szezonális étlap, viszont mindig van: harcsa halászlé, haltepertő, sült keszeg és más sültek, kovászos kenyér, házi szörpök és savanyúságok.

Cím: 1132 Budapest, Váci út 6.
Weboldal:
keszegsuto.hu (A Wolton és a Netpincéren is tudsz rendelni tőlük.)

2. Bigfish Seafood Bistro (Andrássy út)

Fotó: Instagram

Vegyes grilltál, panírozott garnéla, paella és sok más finomság

A Bigfish-t 2 helyen is megtalálhatjuk Budapesten: a Zrínyi utca 2-ben van a Bigfish Lánchíd és az Andrássy úton a másik étterem. Mindkét helyen nagy a választék friss tengeri halakból, rákokból, kagylókból, amelyeket kiválaszthatunk és grilleznek nekünk. Érdemes a halleveseket, a kingfish cevichét, a homárt is megkóstolni és rengeteg olyan hal van a kínálatban, amit nem vagy nehezen érhetünk el Magyarországon: kardhal, rombuszhal, nyelvhal, Szent Jakab-kagyló, polip.

Cím: 1060 Bp., Andrássy út 44.
Weboldal: thebigfish.hu (A Wolton és a Netpincéren is tudsz rendelni tőlük.)

3. Nemo Fish & Chips & Salad Bar

Fotó: Nemo Fish & Chips & Salad Bar

Isteni grillezett tintahal

A hangulatos budai halbisztró a tengerparti büféket idézi, kicsi, de vidám hely, ahol nem óriási a választék, de az ételek mindig ízletesek és kiszolgálás is remek. Az étteremben mindig van néhány újdonság, szezonális finomság, amit érdemes megkóstolni. Októberben például az Oktoberfestet idézték meg sült halkolbásszal, párolt káposztával és steak burgonyával, de borvacsorákat (Kovács Antal sommelier-vel) is sokszor rendeznek. Az állandó étlapon van paradicsomos tőkehalleves, tonhalas tavaszi tekercs, harcsagulyás, grillezett tintahal egészben, harcsa- és fekete tőkehal steak.

Cím: 1024, Lövőház u. 16.
Weboldal:
nemoetterem.hu (A Wolton és a Netpincéren is tudsz rendelni tőlük.)

4. Halkakas halbisztró

Fotó: Instagram

Harcsavadas a Halkakasban

A főváros szívében lévő halétterem már mutatós, komplex előételeivel meggyőzi a vendéget, hogy jó helyen jár. A hazai gazdaságokból származó édesvízi halakból készül busapástétom, harcsa terrine és krokett, így akár egy iszogatós-falatozós baráti találkozóhoz is jó választás a Halkakas, de az izgalmas, nemzetközi konyhák ihlette főételekért is érdemes betérni. Ponty, harcsa és amúr is folyamatosan elérhető, ráadásul házhoz is lehet rendelni a halas fogásokat.

Cím: 1074 Bp., Dohány u. 36.
Weboldal: halkakas.hu (A Wolton és a Netpincéren is tudsz rendelni tőlük.)

Vörös Homár Hegyvidék

Fotó: Instagram

„Lazackagyló"

A Vörös Homár egyszerre halbisztró és halkereskedés, de ettől talán még vonzóbb a hely, hiszen a tengerparti városok piacain is pont így van: kiválasztod a pultból, megeszed... A tengeri halakat Európa tengereiből szállítják a hegyvidéki üzletükbe és olyan finomságokat főznek belőle, mint a minestrone lazaccal, rántott szürke harcsafilé, ropogós ponty curryvel vagy a brazil halleves.

Cím: 1124 Bp., Apor Vilmos tér 11-12.
Elérhetőség: Facebook (A Wolton és a Netpincéren is tudsz rendelni az Vörös Homár üzletekből. Friss halat egyenesen a weboldalról is lehet.)

AMI MÉG ÉRDEKELHET