3 utazási tanács, ami valójában hazugság

Nem minden „szakértői” javaslatra kell hallgatni.

repülőtér

A közösségi média hatására egyre többen aggasztják magukra az „utazási tanácsadó” címkét függetlenül attól, hogy valójában mennyi igazi tapasztalattal rendelkeznek a repülés és/vagy a külföldre történő utazás terén. Az önjelölt szakértők között pedig bőven akadnak olyanok, akik a legjobb esetben téves, a legrosszabb esetben pedig igenis veszélyes tippekkel látják el követőiket – mutatunk három ilyen rossz tanácsot.


A Sun magazinban jelent meg egy névtelenséget kérő, évtizedes munkatapasztalattal rendelkező légiutas-kísérőnek a véleménycikke, amiben három olyan népszerű tanácsot sorol fel, amelynek sokkal több köze van a fantáziához, mint a valósághoz.

A legelső hamis legenda, ami terjed az interneten az a fedélzeten felszolgált vízről, vagy az abból készült kávéról, teáról szól. Sok helyen lehet arról olvasni, hogy az „utazási szakértők” azt tanácsolják követőiknek, hogy semmiképpen se igyanak vizet, kávét vagy teát a repülőgépeken, mert az ivóvíz tárolására használt tartályt sosem, vagy csak nagyon ritkán tisztítják.

Fotó: Shutterstock
Habár van valamennyi igazság az egészben, de valójában bőven nincs akkora probléma a vízzel, mint gondolnánk.

„Bármelyik légiutas-kísérő, aki azt mondja, hogy nem iszik vizet, az valószínűleg hazudik – mindannyian használjuk kávéhoz vagy teához azért, hogy éberek maradjunk az utak alatt. Persze valóban nem ez lesz a legjobb minőségű víz, amit valaha megiszol, de rendkívül valószínűtlen, hogy bármilyen negatívumot okozzon. Rendelj nyugodtan kávét, és ne aggódj a víz miatt. Ha nekünk elég jó, akkor neked is biztosan megfelelő lesz

– fejtette ki.

És azt tudtad, hogy Nem udvariasságból köszöntenek a stewardessek a repülőn – sokkal komolyabb oka van?

Van egy másik tévhit is, amit egyes „szakértők” szerint be kéne tartanunk a higiéniához kapcsolódóan: valamiért nagyon sokan terjesztik azt az információt, hogy el kell rejteni a szállodai személyzet elől a fogkeféket és a különböző piperecikkeket. Ez olyan vendégektől ered, akik azt hiszik, hogy amikor nincsenek a szobákban a takarítóknak az a legjobb szórakozásuk, hogy az ő fogkeféjükkel vagy más tárgyaikkal tisztítják a vécét.

Fotó: Masatu Tsuchya / Unsplash

„Bár abszolút elhiszem, hogy egyszer megtörtént már ilyen valahol, de egészen biztos vagyok benne, hogy ez inkább egy egyedi eset volt, mintsem rendszeresen tapasztalható incidens. A szállodai személyzet a legtöbb esetben nagyon udvarias, és csak azt szeretnék, hogy jól érezd magad, így nincs okuk arra, hogy ilyen módon kiszúrjanak veled.

Gondolod, hogy veszélyeztetnék azzal a megélhetésüket, hogy bármilyen valós ok nélkül a vécébe mártogassák a dolgaidat?

Ha borzasztóan bunkó vendég vagy, lehet, hogy szívesen bosszút állnának rajtad, de ha normálisan viselkedsz, akkor erre semmi okuk sincs”

Ha már problémás vendégek: Ezeket a szavakat használják a légiutas-kísérők a problémás utasokra

Fotó: Zachary Kadolph / Unsplash

Az első két cáfolat eléggé magától értetődő, a harmadik viszont életet is menthet. Az interneten ugyanis sokan tanácsolják az utasoknak azt, hogy repülés előtt vegyenek be altató tablettát.

„Én ezt egyáltalán nem ajánlom, mert legyen bármennyire is kevés esély rá, amennyiben vészhelyzet történne a járaton, akkor nagyon veszélyes lehet, ha nem vagyunk éberek és csak félálomban kóválygunk. Tudom, hogy sokan csak szundikálni szeretnének egy hosszabb repülőúton, de kérem, senki se nyúljon altatókhoz

– kérte meg az olvasókat a légiutas-kísérő.

„A különböző bogyók nagyon különbözően hatnak az emberekre – egyesek például annyira álmosak lesznek tőle, hogy még leszálláskor is úgy néznek ki, mintha alva járnának. Ha pedig a gépnek ne adj’ isten kényszerleszállást kellene végrehajtania, akkor a kómás utasok önmagukra, és a mögöttük ülőkre is veszélyesek lehetnek, akik szintén igyekeznek minél hamarabb elhagyni a gépet”

– tette hozzá.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET