A Fuji lábánál építi fel a jövő városát a Toyota

A projekt a tervek szerint halad.

Még idén beköltözhetnek új otthonukba Woven City lakói. A Toyota futurisztikus városa egy óriási emberkísérletként is felfogható.


Nagy fába vágta fejszéjét 2021-ben a Toyota Motor Corporation: az elsősorban az autóiról ismert japán cég belefogott a „jövő városa", az önműködő és környezetbarát Woven City megépítésébe.

A futurisztikus várost egy korábban bezárt Toyota-gyár helyére álmodták meg, mely a Japán jelképének számító Fuji hegy lábánál fekszik.

Ez is érdekelhet: 4 futurisztikus városterv, ami megmutatja, milyen élet várhat ránk a jövőben

A projekt neve – mely magyarul annyit tesz: Szőtt Város – kettős jelentéssel bír. A Toyota valaha szövőgépek gyártásával foglalkozott, a névválasztás tehát a múlt előtt is tiszteleg.

Azonban van egy átvitt jelentése is: a modern technológiai megoldások és az önvezető autók teljes mértékben áthatják, átszövik a várost.

A Toyotát ugyanis nem csupán marketingcélok vezérlik.

A cég Woven Cityre afféle élő laboratóriumként tekint, ahol a legmodernebb technológiákat a gyakorlatban is tesztelni lehet majd.

A lakosok önvezető autók segítségével közlekedhetnek a település határain belül, de a szállítmányozási feladatokat is kizárólag ilyen járművek látják el. A balesetek elkerülése érdekében a mérnökök a város legeldugottabb zugait is szenzorokkal szerelik fel.

Ezt is figyelmedbe ajánljuk: Szaúd-Arábia sípályát épít a sivatag közepére, de talán ez a legkevesebb

For others” This core philosophy has remained unchanged since Toyota's founding, and is the starting point for Toyota's ...

Woven City Concept Video

Woven Cityvel a Toyota ráadásul nem kizárólag az autózás jövőjét kívánja forradalmasítani: a cég szerint egy emberközpontú városról lesz szó, ahol például az egészséges életmód is kiemelt szerepet kap majd.

Körülbelül kétezer állandó lakó fog beköltözni az egyébként teljesen karbonsemleges városba, első körben túlnyomórészt a japán vállalat alkalmazottai.

Tapasztalataik felbecsülhetetlen jelentőséggel bírnak majd az autóipar jövőjének tervezésekor.

A Toyota ezért nem is akarja hét lakat alatt tartani a Woven Cityvel kapcsolatos információkat, sőt egyfajta technológiai inkubátornak szánja a várost, ahol szívesen látják a világ tudósait, autóipari szereplőit.

A hírek szerint az építkezés a terveknek megfelelően halad, így már idén beköltözhetnek az első lakók.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazin néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET