Ilyen a Fehér Lótusz taorminai szállodája

Az amerikai sorozat második évadának fináléja után sok kérdés maradt...

Véget ért az HBO Fehér Lótusz című sorozatának második évada, amely egy csodálatos szicíliai hotelben játszódik, a gyönyörű palota mellett, a különleges tengerpart, a működő vulkán és a történelmi környezet is kicsit elvitte a show-t, vagy éppen erősítette a sztorit... Ezt döntsd el te, és ha tetszett a film, akkor lesd meg a szálloda valódi enteriőrjét!

Taormina egyik luxusszállodájáról van szó, a Four Seasons San Domenico Palace-ról, amely eredetileg egy 14. században épült kolostor volt, majd a 19. század végén építették át palotává és akkor már hotelként működött. A Jón-tenger feletti sziklára épült hatalmas épület a még működő Etnára néz. De az HBO filmsorozatában nem csak az aktív tűzhányó kapott szerepet: a sziget látványosságai közül megmutatják a híres ókori görög színházat is és az Isola Bellát, amely csak gyalog megközelíthető természetvédelmi terület.

Ide süss!

Fotó: Getty Images

Görög színház, Taorminában a háttérben füstölgő Etnával

A Four Seasons szállodában kérhetünk a görög színházra néző lakosztályt (Teatro), az Etnára, a tengerre vagy a medencére nézőt szobát is. Az a sorozatban is jól látszik, hogy a bár és az étterem igen magas színvonalú, ha a szállodában étkezünk, akkor Michelin-csillagos fogásokkal kápráztatnak el bennünket.

Hajózz, ha mersz!

Fotó: Four Seasons San Domenico Palace

Igaz, a sorozat nem csinált feltétlen jó reklámot a sziget körüli hajókázásnak, a szálloda mégis erre invitál. „Szálljon fel egy luxusjachtra vagy vitorlásra, és sétahajózzon a festői nevezetességekhez, az Isola Bellához és Grotta Azzurrához!" – ajánlják a hotel weboldalán, tehát a szállodai szolgáltatások között kirándulások is szerepelnek. Ahogy a filmben is elhangzik – a szállodának spa részlege is van, ahol arc- és testkezeléseket is igénybevehetünk. Hogy mennyibe kerül mindez egy napra? A szobákat, lakosztályokat főszezonban 900 000 Ft és 1 200 000 Ft közötti áron kínálják éjszakánként.

Nézd meg a képeket a szállodáról!

AMI MÉG ÉRDEKELHET