2024-ben ez az autó lehet „Európa legjobb vétele"

A szakértők szerint.

byd
Ahmet Furkan Mercan/Anadolu/Getty Images
30 európai ország 30 autós szakújságírója több szempont alapján pontozta az újabb autómodelleket. Az Autobest 2024-es, Luxemburgban tartott díjátadó gáláján a legtöbb pontot kapó modell, azaz Európa legjobb vétele” idén egy olyan villanyautó lett, ami Európában még csak most mutatkozott be.


A BYD modellje várható „Európa legjobb vételének” 2024-ben

2024-re vonatkozóan a szakértők a kínai BYD Dolphin villanyautójának előlegezték meg az „Európa legjobb vétele” címet – Mögötte a második a Hyundai Kona, illetve a harmadik a Jeep Avenger.

Az újságírók a Dolphin kényelmét, vezetési élményét, valamint a kompakt méreteihez képest a tágas utasterét emelték ki, de kiemelkedőnek találták a kedvező ára (az induló ár durván 10,8 millió forint 44,9 kWh-s akkumulátorral), a hosszú garanciaideje, a kedvező üzemeltetési költsége, a gazdag felszereltsége és a fejlett technológiája miatt is – írja a Haszon.

Ezt olvastad már? 5 európai autóút, ahol garantáltan tátva marad a szánk vezetés közben

A modell hossza 4290 mm, szélessége nyitott külső tükrökkel 2012 mm, a tengelytávja 2700 mm. Az e-platform 3.0 technológia által biztosított előnyöknek és a rövid első és hátsó túlnyúlásnak köszönhetően az utastér rendkívül tágas.

A csomagtartója 345 literes, de a hátsó ülések lehajtásával 1310 literre bővíthető. Az akkumulátora lehet 44,9 vagy 60,4 kWh-s, amelyek a WLTP ciklus szerinti vegyes hatótávolságot tekintve 340, illetve 427 kilométer megtételére teszik alkalmassá egyetlen töltéssel.

Ne hagyd ki! Lehet, hogy Európa legijesztőbb szerpentinje, de a látvány mindenért kárpótol

www.instagram.com

„Büszkék vagyunk az elsőségünkre, hiszen azt autós szakújságírók nemzetközi csapatától kaptuk. Biztos vagyok abban, hogy ez a díj felkelti majd a vásárlók érdeklődését is, és figyelmüket márkánkra irányítja. A BYD Dolphin olyasmit kínál, ami ritkaságnak számít a villanyautók piacán: kiváló ár-érték arányt. Gazdag alapfelszereltséget nyújt elérhető áron, így téve elérhetőbbé az elektromos autózást a lehető legszélesebb vásárlói kör számára"

- idéziMichael Shút, a BYD Europe vezetőjét az Autószektor.

2024 legjobb személyautói 

Ugyan 2024 Év Autóját csak február 26-án fogják bejelenteni a Genfi Autószalonon, de az 59 tagú, szakújságírókból álló szakértői zsűri már készített egy 28, később egy hét modellből álló szűkített listát, amit nemrég közöltek.

A szakemberek kizárólag olyan idei autómodelleket vizsgáltak, amelyek legkésőbb 2023 végéig legalább öt európai piacon kaphatók lesznek. A hetes listájukra több tisztán elektromos meghajtású autó is felkerült, ami nem meglepő, hiszen már 2023 Év Autója is a tisztán elektromos hajtású Jeep Avenger lett.

Íme a döntősök:

  • BMW 5-ös sorozat (G60);
  • BYD Seal;
  • Kia EV9;
  • Peugeot E-3008/3008;
  • Renault Scenic;
  • Toyota C-HR;
  • Volvo EX30.
AMI MÉG ÉRDEKELHET