5 horrorisztikus helyszín Európában, amit szellemek is látogatnak

A turisták beszámolói szerint.

Shutterstock

Míg a legtöbben azért indulunk nyaralni, hogy meglátogassuk egy-egy úti cél történelmi és természeti látványosságait, addig a sötét turizmusban" résztvevők szemei előtt más célok lebegnek. Történelmi helyszínekből ugyan ezek a desztinációk sem szűkölködnek, a múlt itt másmilyen formában elevenedik meg. Mutatunk öt kísértetjárta látványosságot Európában, ahol garantáltan feláll majd a szőr a hátunkon.


Hója erdeje – Románia

Ha kísértettörténetekről beszélünk, Romániáról először a vérszomjas Drakula gróf jut eszünkbe, ám az országban van egy erdő, ami a vámpírok helyett a hátborzongató kísértetekről ismert. A Kolozsvár külterületén található erdőt egyesek a „román Bermuda-háromszögként” emlegetik, ugyanis a történelem során rengeteg embernek veszett nyoma itt – nem beszélve az erdőben tapasztalható állítolagos paranormális eseményekről.

Bár maga az erdő is eléggé ijesztő, a benne található Ördög-szakadék (The Devil’s Precipice) kétségkívül rádob a hangulatra. A legenda szerint egy száműzött több száz évvel ezelőtt egy jó adag kincset rejtett el a területén, amire a kincskeresők balszerencséjére a gonosz szellemek is rátették a kezüket.

A szellemek azóta is ott lebegnek felette, és azok, akik megpróbálták megtörni a varázslatot, állítólag ember testű, de bika fejű lényekkel találkoztak. Mások többhetes céltalan bolyongás után egyszerűen megőrültek, majd eltűntek – testükre pedig kilométerekkel arrébb találtak rá.

Nes templom – Norvégia

Kelet-Norvégiában, Vormsund településén találhatók a 12. században épített kastély romjai, melyek meglátogatása egészen addig egy békés programnak számít, amíg a szellemek nem kezdenek el játszani.

Shutterstock

A romok felülnézetből

Állítólag több látogató is furcsa gyerekhangokra lett figyelmes a romok felfedezése közben. A város legenda szerint a templom papjának több gyermeke született egy ismeretlen nőtől, akiket végül élve beleépített a kastély falaiba – Jacob Christian Finchkenhagen ezt követően saját életének is véget vetett. Egyesek még egy köpenyes alak suhanását is érzékelték, illetve nem ritka, hogy a telefonok és az elektronikai eszközök egy kicsit megőrülnek a környéken.

Ezt olvastad már?: 5 hátborzongató hely a világon, ahol csak a kísértetek érzik jól magukat

Valongo szanatórium – Portugália

A szanatóriumok körül általában sok rémtörténet kering, így van ez a Portótól keletre található Valongo szanatóriumával is. Az intézmény kialakításából adódóan csupán ötven beteg ellátására volt alkalmas, ám a történelem során gyakran ötszáznál is több páciens keresett itt menedéket.

A szanatóriumot eredetileg a tuberkulózisban szenvedőknek hozták létre, de hírnevét a rossz bánásmód és a területén bekövetkező szörnyű halálesetek révén szerezte.

A bátor látogatók szerint a betegek sikoltásai és szenvedő hangjai egészen máig hallhatók, akik fájdalmuk elől az épület sötét bugyraiba igyekeznek menekülni. A helyen több pentagrammát is láttak már, melyek arra engednek következtetni, hogy a szanatóriumban rendszeresen kísérlik meg a holt lelkekkel való kommunikációt.

Den Noodt Gods – Belgium

Belgium városa bővelkedik kastélyokban, ínyencségekben és történelmi helyszínekben. Brugge egyik helyszínét viszont inkább kísértethistóriák töltik meg: az egyik leghíresebb történet a Den Noodt Gods folyóparti házat érinti, ahol évekig élt egy bizonyos Hortenzia Dupont nevű apáca. A legenda szerint a folyó másik partján élt egy szerzetes, aki éjszakánként a kolostorból egy föld alatti csatornán kelt át azért, hogy meglátogassa Hortenziát.

Hortenzia viszont nem annyira örült ezeknek a látogatásoknak, és egyik éjszaka, amikor megpróbált kibújni a látogatás alól, a szerzetest elöntötte a düh, aki több késszúrással végzett az apácával.

A szerzetes ugyan eltemette a holttestet, de a látogatók szerint máig feltűnik alakja, aki Hortenzia bocsánatáért esedezik. A szelleme viszont sosem tud időben rátalálni Hortenziára, így a „fogócska” minden este megismétlődik.

Ezeket a helyek máshogyan veszélyesek: Interaktív térképen a világ legveszélyesebb országai

Kontos-villa – Görögország

youtu.be

The Most HAUNTED Place in Greece - The Kontos Mansion

Ano Lechonia apró települését a legtöbben ikonikus gőzmozdonyáról ismerik, ami a lelkes turistákat egy gyönyörű hegyi útvonalon szokta keresztülvinni. Ám itt található az a Kontos-villa, ami egyesek szerint az egész ország legijesztőbb helyszínének számít.

A legenda szerint a Kontos család három gyermeke itt vesztette életét miután mindannyian ittak egy halott gyíkkal megspékelt tejből – a valóságban viszont a gyermekek halálát a tuberkulózis okozta. Mindenesetre jóval ezután a fontos bázissá alakult villát a náci katonák foglalták el, akik itt kínozták meg az ellenálló görög aktivistákat.

Miután a béke visszatért Görögországba többen is megpróbálták felújítani a házat, ez viszont nem volt olyan egyszerű feladat. Több beszámoló szerint a munkások sikolyokat és sóhajokat hallottak a villában, mielőtt életüket vesztették volna.

Mára nagy az érdeklődés a Kontos-villa iránt – bár a legtöbben nem mernek túlságosan közel merészkedni hozzá.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET