A 10 legtöbbet fotózott európai folyó, amelyről több százezer fénykép készült

Természetesen a Duna budapesti szakasza is ott van a listán.

severn, folyó
Shutterstock

Az European Waterways nevű, hajós utazásokkal foglalkozó cég 50 európai folyót vizsgálva összeállított egy listát azokról folyókról, melyek a legtöbbször szerepelnek fényképeken. A Travel daily Media által megosztott kutatásban a közösségi médián használatos hashtagek számát vették figyelembe. Mutatjuk az eredményeket!


Az eredmények azt mutatják, hogy a londoni Temze a legnépszerűbb folyók között, amelyhez több mint 1,5 millió hashtaget társítottak.A budapesti Duna a második legnépszerűbb célpont (368 752), míg a dobogót párizsi Szajna zárja. Külön érdekesség, hogy a lista szerint a legnépszerűbb folyók 50%-a az Egyesült Királyságban található.

Íme a teljes lista:

10. Tyne / 90 090 hashtag

A Tyne-folyó a skót határhoz közel, Északkelet-Angliában található és Newcaste upon Tyne települését szeli ketté. A kutatás szerint összesen 90 ezernél is több hashtagben szerepelt, partjait pedig egyebek mellett művészeti központok, parkok és persze különböző vendéglátóhelyek szegélyezik.

Olvasd el ezt is! Megválasztották a világ 50 legjobb szállodáját – a győztes itt van a közelben

9. Severn / 101 851 hashtag

A több mint 100 ezer hashtag fölött megjelenő walesi Severn Birmingham városától nyugatra nyújtózik, északról egy természetvédelmi terület, a Pwll Penarth határolja, délen pedig az A48 3 autópálya húzódik végig.

8. Avon / 105 033 hashtag

Az Egyesült Királyságban, Stratford-upon-Avon települése mellett halad végig az Avon-folyó. Az irodalom rajongóinak ismerős lehet a város neve, hiszen Stratford-upon-Avont tartják William Shakespeare szülővárosának. A folyó összesen 105 ezernél is több hashtaggel rendelkező posztban szerepelt.

7. Clyde / 105 044 hashtag

Glasgowhoz közel, a településtől délre folydogál a 105 ezernél is több hashtaggel ellátott posztban szereplő Clyde-folyó. A Clyde az Egyesült Királyság kilencedik leghosszabb folyója. Vize északon a Strathclyde-tóba csatlakozik, melyet két park is határol.

Nem csupán a folyók gyönyörűek Európában: Európának nincs párja: a világ 20 legszebb falvából 12 a kontinensen található

6. Rajna / 156 072 hashtag

Nyugat-Európa egyik legfontosabb folyója, az 1230 km hosszú Rajna több ország területét is érinti. Forrása Graubünden svájci kantonból ered, majd vize Lichteinstenen, Ausztrián és Németországon keresztül ér el Hollandiába. Hosszából ítélve nem is meglepő, hogy a Rajna több mint 156 ezer (hashtaggel ellátott) fényképen szerepel.

5. Volga / 172 137 hashtag

Fotó: Shutterstock

Volga, Zsiguli-hegység, Oroszország

Európa leghosszabb (3690 km) és legbővízűbb folyója, a Volga Oroszország területén belül csobog, míg végül a Kaszpi-tengerbe ömlik. A kutatást végzők összesen 172 ezernél is több hashtaggel ellátott fényképet találtak róla.

4. Douro-folyó / 268 456 hashtag

Az Ibériai-félsziget harmadik leghosszabb folyója, a Douro-, vagy más néven Duero-folyó Spanyolország és Portugália területeit érinti. A Douro-völgy rusztikus borvidékein számos régi kolostort, kastélyt és apró települést találhatunk. A szépségét jól mutatja, hogy összesen több mint 268 ezer olyan képen szerepelt, ahol hashtaggel is megemlékeztek rá.

3. Szajna / 320 912 hashtag

A Párizson átvágó Szajna Franciaország egyik legjelentősebb folyójának számít. Neve a kelta "sicauna" szóból származik, ami magyarul annyit jelent, mint "szent folyó". A 777 km hosszú folyóról 320 ezernél is több képet raktak fel a közösségi média valamely platformjára.

2. Duna / 368 752 hashtag

A Volga után a Duna tekinthető Európa leghosszabb folyójának, vize ugyanis 10 országon keresztül folyik végig: Németországból indul, majd többek között Magyarországon, Románián és Ukrajnán keresztül ér el a Fekete-tengerig. A Duna 368 ezernél is több fényképen szerepelt, a budapesti szakasza pedig kiváltképpen népszerű volt a közösségi médián.

Budapesten nem csak a Duna varázsolja el a külföldieket: Egy elemzés szerint Budapesten lehet a legolcsóbban megúszni egy éttermi étkezést

1. Temze / 1 571 989 hashtag

Úgy tűnik, a legtöbbször fotózott folyó az angliai Temze. A Londonon keresztülhaladó folyó az Egyesült Királyság egyik legfontosabb vízvonala, vize pedig 9 angol megyét (grófságot) érint. London több attrakciója is a Temze környékén található, így nem csoda, hogy egymilliónál is több hashtaggel megjelölt képen szerepel.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET