5000 légiutas-kísérőre pályázik az Emirates, így jelentkezhetsz magyarként

Bővül a cég flottája.

A dubaji Emirates 2024-ben széleskörű flottabővítésre adta a fejét, emiatt pedig több ezer légiutas-kísérőre is szüksége van. A cég több országból is várja a jelentkezőket, és január végén Magyarországon is tart egy nyílt napot.


2024 közepén kezdi majd átvenni az Emirates légitársaság a korábban megrendelt repülőgépeket, emiatt pedig ötezer légiutas-kísérőt szeretne alkalmazni. A cég flottáját idén összesen 65 darab A350-es, valamint a következő évben további 205 darab 777-9-es és 777-8-as repülőgéppel fogja megtoldani – írja az Airportal.

A hálózatbővítés révén már 2023-ban is nyolcezer fővel növekedett az alkalmazottak száma, ennek köszönhetően tavaly már több mint 20 ezer fő dolgozott a vállalatnál. A légitársaságnál egyébként már jelenleg is száznál több magyar dolgozik, akik jelenleg 76 ország több mint 140 városába juthatnak el légiutas-kísérőként.

A Ryanair-nek is kellenek kollegák: Toboroz a Ryanair, ennyit kereshetnek a légiutas-kísérők

Hogyan lehet jelentkezni?

A toborzónapra olyan érdeklődőket várnak, akik frissen végeztek a középiskolában vagy az egyetemen, és önéletrajzukban már szerepel gyakornoki, vagy valamilyen részmunkaidős állás. Azokat is tárt karokkal fogadják, akiknek már legalább egy éves tapasztalata van a vendéglátás vagy az ügyfélszolgálat területén.

A 2024. január 24-én tartott nyílt nap reggel 9 órakor kezdődik, és a Novotel Budapest Centrumban kerül megrendezésre.

A részvételhez egyáltalán nincs szükség előzetes regisztrációra, ám a komoly érdeklődők már az eseményt megelőzően kitölthetnek egy jelentkezési lapot az Emirates oldalán.

Ugyanakkor a fentieken kívül is van pár feltétel, aminek a leendő jelentkezőknek meg kell feleljenek. Az állás betöltéséhez legalább 160 centiméteres magasság, kiváló angol nyelvtudás és minimum gimnáziumi végzettség szükséges. Ezen felül nem lehet rajtunk olyan tetoválás, ami az Emirates egyenruháját felöltve látszódik, valamint meg kell felelnünk az Egyesült Arab Emírségek vízumszabályzatának is.

Mire lehet számítani ezt követően?

Azoknak a jelentkezőknek, akik felvételt nyernek majd a céghez először is egy közel nyolchetes dubaji kiképzésen kell részt venniük, mely során kitanulhatják a biztonság különböző területeit, illetve elsajátíthatják a vendéglátáshoz és az utaskiszolgáláshoz kapcsolódó ismereteket is.

A cég ráadásul saját lehetőségeihez mérten a környezetvédelembe is beszállt: Többmillió liter fenntartható üzemanyaggal fognak közlekedni az Emirates járatai

A légiutas-kísérőknek továbbá van lehetőségük a cégen belüli előrelépésre, de adómentes fizetésben, repülés utáni juttatásban, és étkezési támogatásban is részesednek – így a kezdő fizetés a honlap szerint 2519 euróra (körülbelül 961 ezer forintra) tehető.

Mindemellett egészségügyi támogatást, életbiztosítást és utazási kedvezményeket is kínál a cég.

AMI MÉG ÉRDEKELHET