Elvonulás belföldön – a legjobb szállások digitális detoxhoz

Nem kell feltétlenül egy indiai jógihoz menekülnöd, ha kikapcsolnál egy kicsit.

Az Eat, pray, love című filmben látott teljes elvonulást meg lehet valósítani Magyarországon is, csak kell egy kis utánajárás, hol érezheti az ember teljesen közel magát a természethez, elzárva a világ zajától, nyüzsgésétől, ahonnan akár egy hét után is úgy térhetünk haza, mintha több évig nyaraltunk volna.

Ha fenyeget a kiégés vagy magánéleti problémáid vannak, esetleg csak muszáj magaddal foglalkozni néhány napig, akkor mindenképp olyan környezetet válassz, amiről tudod, hogy megnyugtat. Az erdő csendje lazít el, vagy a vízparti hangok közelében tudsz relaxálni? Elég egy sátor vagy inkább egy komfortos kunyhóra vágysz? Megpróbálunk minden igényre mutatni egy-egy helyet, hogy válogathass a különböző hangulatok közül, és ha teheted, több hétre is csatlakozz le a netről és a közösségi médiáról.

Kabinka a Mátrában

Fotó: Kabinka

Sárga Kabinka

Két Kabinka vár a Mátrában az erdő közepén: egy lila és egy sárga, mindkettő nagyon hangulatos és ízléses faház, amihez pezsgőfürdő is tartozik. Jó hír a kutyásoknak, hogy mindkét ház állatbarát szálláshely, így nem kell a digitális detox alatt izgulnod, mi lesz a kutyusoddal akár több hétig, míg tart az elvonulásod. A szállásra lehet kérni helyi bort és reggelikosarat, amely magyar termelők és manufaktúrák különleges termékeit rejti, igény esetén hagyományos-, illetve gluténmentes verzióban. (Egy kosár 2 fő reggelijét biztosítja.)

Tóparti box Bélapátfalván

Fotó: Tóparti box

Bükki dobozház

A Tóparti box a Bükki Nemzeti Park szélén, Bélapátfalván van, közel a Fátyol-vízeséshez. Ha tökéletes csendre, panorámára és levegőre vágysz az elvonulásodhoz, akkor válaszd ezt a minimalista stílusban épült, de minden kényelemmel kecsegtető apró házat, ahol van jacuzzi, korlátlan kávé-, tea-, forró csokifogyasztás, teljesen felszerelt a konyha és ami a legjobb: a ház távcsövével vizsgálhatod a csillagos eget.

Panonest, a Zemplénre néző fészek

Fotó: Panonest

Cölöpház hatalmas kerttel

Fancsalon található a vadászlest imitáló hatalmas faház, a Panonest, ami 2 személynek tökéletes elvonuláshoz. Ha lazítani szeretnél, tudsz szaunázni és dézsában merülni, garantáltan nincsenek zajos szomszédok, hacsak nem számít hangoskodásnak a madarak csicsergése a vadak neszezése. A szálláshoz lehet kérni bőséges reggelit, sajttálat és tokaji borokat.

Zen Zánkán

Fotó: Zen Garden Zánka

Ma a zen

A Zen Garden Resort egészen egyszerűen hihetetlen, hogy Magyarországon van. Ha megérkezel az üdülőtelepre, olyan, mintha egy egészen más világba csöppennél. A Balaton északi partján fekszik, de ettől még nem zajos és nyüzsgő, hanem tényleg zen, ahogy a neve is sugallja. A maximum 6-8 fős apartmanok (alpesi stílusú faházak) berendezése, felszereltsége a természet ihlette harmóniát sugározza. Elérhető szolgáltatás az étterem (nem is akármilyen), valamint lehetőség van szaunaszeánszra és masszázsra, a sziklakert mellett pedig van egy nagy közös medence is. Mivel több kis házról van szó, nagyobb társasággal, családdal is érdemes ide elvonulni.

Egy furcsa nádtető Vászolyban

Fotó: Nádas Cabin

Csak a természet vesz körbe

A Nádas Cabin Vászoly legkülönlegesebb építménye, ugyanis a nádtető nem a miniház tetejére, hanem oldalára került. A PortusHome Coliving területén található különleges, 2 fős házikó a kert egyik fákkal szegélyezett, csendes csücskében található. A Nádas Cabin felszereltsége: fürdő, felszerelt konyha, étkező és tágas terasz. Vászoly egyébként csendes, gyönyörű területen található, a Balaton-felvidék egyik legszebb települése, közel van Veszprém és Balatonfüred, ha szeretnél valami programot, vagy úsznál a Balatonban. A házban pihenve tényleg a ciripelő tücskök tűnnek majd a leghangosabbnak...


AMI MÉG ÉRDEKELHET