Elindult a Világjáró utazási podcast a Drive-hu-n!

A RoadMovie utazási podcast március elejétől kéthetente jelentkezik majd.

Hamarosan indul az utazási szezon, s ezzel együtt a Drive.hu-n márciusban debütál a RoadMovie Podcast, amelyben inspiráló világjárók, kalandorok és utazási szakemberek lesznek a beszélgetőpartnereink. Hallgasd, ha úton vagy, ha utazni készülsz, illetve ha egyszerűen csak érdekel a nagyvilág!

A 2021-ben indult RoadMovie Podcast március 4-én debütál új évaddal a Drive.hu oldalon, hogy a kéthetente csütörtökön megjelenő egyórás adásokkal társa legyen az úton lévőknek, illetve inspirálja az utazni készülőket. Molnár Péter műsorvezető olyan világutazókat, utazási szakembereket hív meg műsorába, akik izgalmas kalandjaikról mesélnek, és hasznos tippekkel látják el az érdeklődőket. Az adások az összes podcast platform mellett a Drive podcast rovatában is hallgathatók, a műsor legizgalmasabb témáiról pedig a Drive magazinban is rendszeresen beszámolunk.

Az első adásban: Vándorboy

Március 3-án az évadnyitó első podcast vendége Csonka Gábor, alias Vándorboy, a talán legismertebb magyar, hátizsákos független utazó, aki maga szervezi kis költségvetésű útjait. Vallja, ha valaki vállalja, hogy lejjebb ad a komfortszintjéből, akkor spontánabb módon tud megismerkedni a helyi emberekkel, és olyan világok fognak megnyílni előtte, amelyek nem szerepelnek az útikönyvekben. Igaz, olykor azért nem árt az óvatosság sem!

Vándorboy a tanulmányai befejezése után döntötte el, hogy az utazásnak szenteli az életét. Mára 156 ország bebarangolásán van túl, és ő maga is szervez egyedi túrákat bevállalós utazóknak, akik hajlandók letérni a járt utakról, és nyitottak a kalandok iránt. Útjain fotóz, beszámolókat ír, itthon diavetítéseket tart, hogy bemutasson egy-egy kultúrát. A RoadMovie adásában, miközben megosztja azzal kapcsolatos tapasztalatait, mire érdemes figyelni a biztonságunk érdekében, a kalandjai közül is megismerhetünk jó párat.

A műsort itt tudod meghallgatni:

Vándorboy, a legtöbbet utazott hátizsákos magyarként, 156 országban összegyűjtött tapasztalatait osztja meg az a RoadMovie-ban. Hogyan vegyél olcsón repjegyet? Mi az, amit teljesen feleslegesen pakolsz be a táskádba és miért ne aggódj amiatt, ha valamit viszont otthon felejtettél? Hogyan ne raboljanak ki, és mit a teendő akkor, ha Pápua Új Guineán lenyúlja a pénzedet a csónakos ember? Mindez sok történettel és egy csipetnyi Járatlan Utakon Fesztivál kedvcsinálóval, a 3. évad első adásában.

Roadmovie a Járatlan Utakon Fesztiválon

Az utazás Vándorboynak életforma, de nincs ezzel egyedül. Az általa szervezett Járatlan Utakon Fesztiválon (március 5–6., Hungexpo) független magyar világutazók osztják meg tapasztalataikat egy-egy országgal, régióval, utazási formával kapcsolatban. A RoadMovie is ott lesz a fesztiválon egy személyes élménybeszámoló előadással, és persze néhány előadóval később a podcastban is találkozhattok.

AMI MÉG ÉRDEKELHET