Egy tartalmas hétvége Debrecenben? Bármikor!

Élménypark, gyógyfürdőzés, modern művészetek és fine dining a köbön.

Debrecen
Fotó: 123rf

Az ország második legnépesebb városa tudhat valamit, ha már több mint kétszázezren választották otthonuknak. Mutatunk néhány ötletet, mit érdemes csinálni a gazdag múlttal rendelkező, pezsgő egyetemi élettel rendelkező tiszántúli településen.

Belvárosi séta

A város emblematikus épülete a klasszicista stílusban, 1805 és 1824 közt épült Nagytemplom, melynek helyén már a középkorban is templom állt. Az előtte elterülő Kálvin tér másik felén pedig a híres Debreceni Református Kollégiumot találjuk, melyet a 16. században alapítottak. Épületének eredetije a 17. században készült, ám a mai is látható verzióját elődje leégése után a 19. század elején emelték. A közelében sétáljunk végig a Bethlen utcában, itt született ugyanis Kölcsey Ferenc, majd a Darabos utcában folytathatjuk a bóklászást, ahol pedig Csokonai Vitéz Mihály élt.

Kulturális csemege: MODEM

Fotó: Facebook

MODEM művészeti központ

Az ország egyik leghíresebb kortárs múzeumát, a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központot Debrecenben találjuk. November 8-ig a Vonal mentén című tárlaton a kortárs vonalhasználat tanulmányozása kapcsán összegyűjtött, különböző műfajú alkotásokat tanulmányozhatjuk, az épület előtti Baltazár Dezső téren pedig a Kelet. Áttörés című szabadtéri kiállítást nézhetjük meg Németország újraegyesülésének 30. évfordulója alkalmából.

Gyerekkel Kerekerdő!

Fotó: Facebook

Kerekerdő Élménypark

A városnézés is megédesedik, ha izgalmakat tartogatunk a túra végére! A Kerekerdő Élményparka mesék világába kalauzolja el a kicsiket úgy, hogy észrevétlen módon még fejleszti is őket mind fizikai, mind szellemi síkon. A kalandpályák, óriási labirintus, beszélő fa, számtalan mesejelenet, előadások és ügyességi játékok akár egy egész napra is lefoglalják a gyerekeket.

Kulináris élményekért: IKON és Maszek

Fotó: Facebook

IKON étterem

Az IKON jó példája annak, hogy a fine dining már jó ideje nem csupán a főváros kiváltsága. A szezonális alapanyagokra épülő menüsor ételei leginkább a magyaros konyhához állnak közel, ám egy jó 21. századi étteremhez híven kellő bátorsággal nyúlnak a klasszikusokhoz. Ha a kínálat legjavára vagyunk kíváncsiak, válasszuk az ötfogásos kóstolómenüt, melyben jól megfér egymással még a polip és a véreshurka is.

Ha lazább hangulatra vágyunk, a történelmi Simonffy utcában keressük a Maszek, az utcabárt, ahová egy délutáni kávéra, könnyed bárételekre, koktélokra vagy egy kis hétvégi táncolásra is beugorhatunk.

És a megérdemelt pihenés...

Fotó: Aqiaticum Debrecen Spa

A világszínvonalú fürdőben, az Aquaticum Debrecen Spában akkor is a trópusokon érezhetjük magunkat, ha történetes kint esik a hó vagy tombol a vihar, üvegkupolája alatt kellemes melegben és trópusi növények közt pancsolhatunk. A spában az egész család megtalálja a számítását: a nyugalomra vágyók elvonulhatnak a csendes szaunába, különböző kezeléseken és masszázsokon vehetnek részt, és a melegvízű medencékben ejtőzhetnek. A kalandvágyóbbak az élményfürdőrészleg óriási csúszdáin, a hullámmedencében vagy a sodrófolyosón evickélhetnek. A megújulást keresők pedig gyógyászati kezeléseken is részt vehetnek. Az Aquaticum egyben hotel is, így itt is aludhatunk, ha másnap repetáznánk a debreceni élményekből.

A rovat és az összeállítás szakmai partnere a Turisztikai Marketingkommunikációs Ügynökség.

AMI MÉG ÉRDEKELHET