A festői görög sziget, amit a Netflix álomcélponttá tett

A debütálás óta egyre többen keresnek szállásokat itt.

egy nap sorozat
Fotó: Netflix

Míg sokan megelégszenek azzal, hogy a képernyőn keresztül, az adott film vagy sorozat szereplőivel együtt járjanak be egy-egy csodálatos térséget, addig bőven akadnak olyanok is, akik a produkciók befejeztével élőben is el szeretnének látogatni a forgatási helyszínekre. A Netflix legutóbbi sikersorozata, az Egy nap is sokakban felélesztette az utazási kedvet, így nem csoda, hogy egyre nagyobb az érdeklődés Párosz szigete iránt, ahol Emma és Dexter közös nyaralását töltötte.


Széles közönségre talált a Netflix legújabb adaptációja, mely 14 epizódban mutatja be két régi „barát”, Emma Morley és Dexter Mayhew románccá alakuló kapcsolatát. Az Egy nap című sorozatban a szereplők több helyen is megfordulnak, az egyik legromantikusabb helyszínnek pedig Párosz szigete adott otthont.

Fotó: Shutterstock

Naousa, Párosz

Párosz Athéntól délkeletre, az Égei-tenger közepén fekszik és kikötők mellett repülőtérrel is rendelkezik. Az apró sziget területe csupán 200 négyzetkilométert tesz ki, de fehér homokos tengerpartjai, klasszikus fehér házikói és sziklás partszakaszai gondoskodnak arról, hogy az utazók változatos programokban vegyenek részt.

Szími is jó választás egy kiruccanásra: A színes házikókkal teli görög sziget, ahol Európa egyik legszebb települése rejtőzik

A filmben feltűnik a sziget fővárosának, Parikíának éttermekkel, bárokkal körülölelt kikötője, ahonnan szűk macskaköves utcák vezetnek a település mélyére. Itt található a sziget egyik legnagyobb látványossága, a Panagia Ekatontapiliani néven ismert, negyedik században épült templom is.

A szereplők több strandra is ellátogattak; Párosz egyik legnépszerűbb partjának az északi oldalon található Santa Maria strand számít, de a szintén erre elnyúló Lageri Beach kék vizében is szívesen mártóznak meg az utazók.

A sziget az aktív nyaralást kedvelők számára is jó választás, hiszen hegyvidékes tájain például lóhátra is ülhetnek a látogatók, a helyi barlangokban barlangászásra is van lehetőség, de a természetközeli élményért a Párosz Parkot, illetve a helyi pillangórezervátumot is érdemes meglátogatni.

A sziget közepén, egy domb tetején rejtőzik Lefkés fenyőfák árnyékában pihenő történelmi települése is, amit a „bizánci utcán” keresztül érhetünk el.

Aki a görög borokba is szívesen belekóstolna, annak ajánlott meglátogatni az 1910-ben létesített Moraitis Borászatot, ami Naousa kikötőjétől nem messze helyezkedik el. Naousa egyébként a sorozatban is feltűnt, és ha a borozás után kicsit megéheznénk, itt számos étterem és bisztró ad lehetőséget arra, hogy mesébe illő környezetben kóstoljunk bele a görög konyha ízeibe.

Fontos tudnivaló: Extra adóval kell számolniuk a Görögországban nyaralóknak

Párosz mellett közvetlenül egy másik apró sziget is megtalálható. Antipároszra sokan egy hajós, motorcsónakos út keretében látogatnak el. Párosszal ellentétben ez a sziget elég csendes: az emberek főleg strandolni járnak ide, de egy barlangtúrára is be lehet ruházni, hiszen itt helyezkedik el az Antipárosz-barlang, ami tele van óriási mészkőképződményekkel.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET