Itt van 3 recept, hogy akkor is egészségesen étkezz, ha a kocsiban ér az ebéd

Egészséges nassolásra felkészülni!

Fotó: Shutterstock

Mindenki járt már úgy, hogy annyira sietett napközben, hogy arra sem volt ideje, hogy megigyon egy kávét, nem hogy arra, hogy egyen is valamit. Az ilyen esetekre nem árt tartani az autóban pár falat laktató finomságot, ami ugyanannyira feldob, mint egy csoki, mégsem annyira egészségtelen.

​Home made müzliszelet

Fotó: Shutterstock

A legtöbb boltban kapható müzliszelet igazából majdnem annyira egészségtelen, mint a csokiszelet, csak jobb a PR-ja. A hozzáadott cukortól átitatott szelet inkább édesség, mint a diéta eleme. A müzliszelet egészséges verziójához szükséged lesz:

  • ¾ csésze édesítetlen mandulavajra
  • ½ csésze juharszirupra
  • ¼ csésze szárított erdei gyümölcsre
  • 1,5 csésze zabpehelyre
  • 3 teáskanál kókuszolajra
  • ¼ teáskanál sóra
  • ¼ teáskanál vanília aromára
  • fahéjra
  • tökmagra
  • pekándióra
  • napraforgómagra
  • kendermagra

A mandulavajat, juharszirupot és a kókuszolajat először keverd össze a vaníliával, külön keverd össze a magokat is. A kettőt öntsd össze és add hozzá a sót, valamint a fahéjat. Tedd a masszát egy sütőpapírra és terítsd szét, majd a tetején nyomd össze egy másik adag sütőpapírral. Végül vágd fel és hagyd száradni. A kocsiba pedig, ha lehet, légmentesen záródó műanyag tasakban tárold.

​Édesburgonya chips

Fotó: Shutterstock

A gyorsan bekapok egy kis adag chipset című mese egészséges változata. A boltban kapható chipsek tele vannak zsírral, olajjal és mesterséges adalékanyagokkal, ami iszonyatosan meg tudja dobni a koleszterinszintet, nem mellesleg teljesen üresen, tápanyagok nélkül bevitt kalória. Az egészséges változathoz nem kell más, mint egy szép, nagy darab édesburgonya, amit vékony szeletekre kell szelni. A vékony szeleteket szét kell szórni a sütőpapíron, a sütőformában és jól megkenni avokádó olajjal (ha nem találsz, akkor a kókuszolaj vagy a tökmagolaj is megteszi), és mielőtt 10 percre a sütőbe teszed, meg kell szórni a következőkkel: szezámmag, mák, szárított hagyma és fokhagyma. Szintén légmentesen záródó műanyag dobozban vagy tasakban tároljuk.

​Pekándiós házi granola

Fotó: Shutterstock

Egy közepesen rohanós, teljes értékű étkezés lehet, ha a granolát és a gyorsan megvett joghurtot összekeverve adsz magadnak 5 perc szabadságot két program között. A boltokban kapható granolával szintén az a probléma, mint a müzliszeletekkel: indokolatlanul sok cukrot tartalmaznak. A finom, házi granolához ellenben összesen 3 evőkanál juharszirupra van szükség, amihez 2 csésze zabpelyhet, ¾ csésze pekándiót, ¼ csésze kókuszolajat, 1,5 teáskanál fahéjat, ⅛ teáskanál sót és 1 teáskanál vaníliaaromát keverünk. A masszát amilyen vékonyan csak tudjuk, oszlassuk el a sütőpapíron és tegyük be a 160 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. Fémdobozban 2 hétig eláll.

Ha mindez nem elég egy hosszú utazáshoz, akkor nézd meg, milyen extra szendvicseket ajánlunk az autóutakra.

AMI MÉG ÉRDEKELHET