Debütált a Dűne 2: ezek voltak a forgatási helyszínek

Budapesten is járt a stáb.

dűne 2
Intercom

Már a magyar mozikban is megjelent a Dűne második része, amit Denis Villeneuve rendező Frank Herber 1965-ös regénye alapján készített. Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin és a stáb több helyszínen is megfordult a forgatás alatt, köztük Budapesten is – megmutatjuk, pontosan merre jártak!


Rum vádi – Jordánia 

A vöröslő homokkal borított, durva klímájú tájaknak a Jordánia déli részén húzódó Rum vádi nevű természetvédelmi területe adott otthont. Itt forgatták azokat a jeleneteket, melyek az Arrakis nevű bolygón élő sivatagi nomád nép, a fremenek településein játszódnak.

Denis Villeneuve többször kihangsúlyozta, hogy fontos volt számára, hogy ténylegesen olyan helyekre kalauzolja a nézőket, melyek természetközeliek és valóságosak.

Liwa Oázis – Egyesült Arab Emírségek

Arrakis sziklabarlangjait és a homokférgektől hemzsegő külterületeket megjelenítő részeket az Abu-Dzabi határán húzódó sivatagos tájakon forgatták. Tanya Lapointe, a Dűne egyik producere elmondta, hogy a második rész miatt méginkább mélyre barangoltak a sivatagban, mint azt az elsőnél tették:

most egy közel 30 kilométeres úthálózaton keresztül járták be a tájat.

Az Independent kiemeli: a stáb egy egész hónapot töltött az arab sivatagban a néha 300 méteres magasságot is elérő dűnék formázásával.

Egy másik közönségkedvenc produkció során is szép helyeken jártak a színészek: A festői görög sziget, amit a Netflix álomcélponttá tett

Altivole – Olaszország 

A Dűne-franchise új forgatási helyszíne, a Treviso megyében található Altivole községe ad otthont a Irulan hercegnő (Florence Pugh) extravagáns otthonának és a Corrino-háznak. A szintén Altivoléban található helyszín, a Brion család síremléke is megjelenik a Dűne második részében: a Corrino-ház külsejét a Memoriale Brion monumentális temetkezési épülete testesíti meg.

Budapest – Magyarország

A Dűne-filmek robbanásveszélyes csatáinak és akciójeleneteinek nagy részét Budapesten (és környékén), az Origo Stúdióban forgatták.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET